Ny lag. Vid årsskiftet började en ny lag gälla, som gör att polisen själva får fatta beslut om var de vill sätta upp övervakningskameror. Något som tidigare krävt tillstånd från datainspektionen. Foto: Sacharias Källdén

Ny lag kan ge fler kameror i Järva och Spånga

Sedan årsskiftet får polisen sätta upp övervakningskameror utan tillstånd. Och det finns tankar om att är att fler kameror kan komma att sättas upp runtom på Järva och i Spånga.

  • Publicerad 12:11, 15 jan 2020

Den första januari i år började en ny lag gälla, som gör det möjligt för polisen att sätta upp övervakningskameror utan tillstånd från datainspektionen.

Niclas Andersson, lokalpolischef i Rinkeby, Kista och Spånga-Tensta berättar att det finns tankar om att sätta upp fler kameror i områdena.

– Vi satte upp kameror redan för två år sedan i Tensta, Rinkeby och Husby. Åtminstone två mord har klarats upp med hjälp av kamerorna, och även andra brott. Vi använder de dagligen som hjälpmedel, säger han.

Oklart var kamerorna ska sättas upp

Vilken plats som står näst på tur att få övervakningskameror kan Niclas Andersson inte säga.

– Spånga finns definitivt med på listan men ligger kanske inte överst. Vi följer hela tiden var behovet är som störst.

Men trots den nya lagen säger Niclas Andersson att det finns begränsningar när det kommer till teknik och logistik för att få upp de nya kamerorna, så när de är på plats vet han inte än.

Inget tillfälligt hotellboende för Järvas äldre

Nyheter Finansborgarrådet: Är inte en lösning Låt Järvas äldre flytta till hotell för att minska risken för smittspridning, löd en uppmaning i ett öppet brev till staden i veckan. Men enligt Anna König Jerlemyr (M), finansborgarråd, finns inga...fredag 3/4 15:55

Massa tips på påsklovskul i Spånga-Tensta

Nyheter ✓Femkamp ✓Äggjakt ✓Påskmiddag ✓Dans ✓Testa VR Sugen på att hitta på något kul på påsklovet? I Spånga-Tensta finns massor att välja på! Nedan följer ett axplock av aktiviteter, fullständig lista hittar på Stockholm stads hemsida. Där hittar du...fredag 3/4 14:55