OUMMI. Snart slår en ny libanesisk restaurang upp portarna på Lilla Nygatan. Foto: Sophie Stigfur

Ny libanes ska liva upp Gamla stan

Libanesisk mat – som du aldrig upplevt den förut. Det står på menyn när Jean och Kris Gergi öppnar ny restaurang i Gamla stan.

  • Publicerad 11:50, 30 maj 2018

Det är kusinerna Jean och Kris Gergi som står bakom den nya restaurangen Oummi på Lilla Nygatan i Gamla stan. Just nu pågår renoveringsarbetet för fullt i lokalen, där den italienska restaurangen Il Buttero tidigare huserade.

De tar över efter klassiska ölhaket på Söder

Vad som kommer att stå på menyn när Oummi tagit över är fortfarande något höljt i dunkel. Ägarna vill suga lite på den karamellen, men klart är att det blir något helt annat än det som vanligtvis serveras på libanesiska restauranger, som tabbouleh, hummus och grilltallrik.

– Här blir det fine libanese cuisine, en fusion med det europeiska köket, med en egen twist, säger restaurangchefen Jean Gergi.

Exakt vad det innebär får stockholmarna helt enkelt vänta och se, enligt den hemlighetsfulla duon. Men enligt dem har det libanesiska köket mer att bjuda på än vad som brukar serveras på de klassiska haken runt om i landet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att Oummi ligger på just Lilla Nygatan, med prominenta grannar som Djuret och Tweed, skadar inte heller.

– Vi har verkligen fallit för den här gatan, det känns som att den är up and coming, säger Jean.

Här är stans första afghanska restaurang

– Vi ser fram emot att ta med oss vårt nya koncept och rocka hela världen här i Gamla stan. Det kommer bli en riktig pärla, säger köksmästare Kris Gergi.

Oummi, som förutom restaurang även kommer erbjuda barhäng, kommer att ha öppet 17-01 och beräknas slå upp portarna strax efter sommaren.