Ny ljudkonst tar plats i Humlegården

Röster som sipprar ur en bänk. Nu finns en ny konstinstallation i Humlegården.

  • Publicerad 19:00, 4 okt 2018

”Ett kluvet hus”, heter ljudkonstverket av konstnären Hans Rosenström och sedan i fredags strömmar det ur en så kallad ljudbänk i Humlegården. Det är den tredje delen i ett projekt där sex konstnärer skapar ljudkonst för olika platser runt om i staden. Projektet drivs av Stockholm konst och Audiorama.

Denna bänk är gjord av trä från träd som en gång stod i Humlegården. ”Därmed återvänder Ljudbänken bokstavligt talat till sina rötter.” skriver Stockholm konst i ett pressmeddelande.

Konstverket har skapats i dialog med den brittiska hypnotisören och hypnoterapeuten Charles Montagu och består av två röster, en mans och kvinnas som "flätas samman". Enligt konstnären ska verket "väcka frågor kring hur språket påverkar kroppen och hur uttryckssätt, tonläge och intonation kan beröra lyssnaren fysiskt."

Verket kommer finnas i parken i sex veckor.

KONST. En ljudbänk finns nu i Humlegården. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00