Ny ljudkonst tar plats i Humlegården

Röster som sipprar ur en bänk. Nu finns en ny konstinstallation i Humlegården.

  • Publicerad 19:00, 4 okt 2018

”Ett kluvet hus”, heter ljudkonstverket av konstnären Hans Rosenström och sedan i fredags strömmar det ur en så kallad ljudbänk i Humlegården. Det är den tredje delen i ett projekt där sex konstnärer skapar ljudkonst för olika platser runt om i staden. Projektet drivs av Stockholm konst och Audiorama.

Denna bänk är gjord av trä från träd som en gång stod i Humlegården. ”Därmed återvänder Ljudbänken bokstavligt talat till sina rötter.” skriver Stockholm konst i ett pressmeddelande.

Konstverket har skapats i dialog med den brittiska hypnotisören och hypnoterapeuten Charles Montagu och består av två röster, en mans och kvinnas som "flätas samman". Enligt konstnären ska verket "väcka frågor kring hur språket påverkar kroppen och hur uttryckssätt, tonläge och intonation kan beröra lyssnaren fysiskt."

Verket kommer finnas i parken i sex veckor.

KONST. En ljudbänk finns nu i Humlegården. Foto: Per Brandt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stockholm får hastighetsstyrda SL-bussar

Nyheter Fjärrstyrning ska förhindra chaufförer att köra för fort Bussar som automatiskt sänker hastigheten, till exempel utanför skolor och förskolor. Det är snart standar på SL:s bussar i Stockholm, enligt Keolis.tisdag 11/12 21:00

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50