Lösning. Föreningen har fått lämna lokalen de invigde i höstas. Nu börjar Trygga Sätra flytten till säkrare lokaler i centrum. Foto: Sara Ringström

Ny lokal på gång för Trygga Sätra

Efter förra veckans chockbesked om att Trygga Sätra inte kan vara kvar i sina lokaler bakom Sätra centrum, ska en ny lokal nu fixas i ordning. Men föreningen behöver hjälp.

  • Publicerad 09:30, 9 feb 2018

– Vi efterlyser alla som vill komma och hjälpa till på lördag, det finns jobb så det räcker för hela Sätra, skrattar Lena Ölander, ordförande i föreningen Trygga Sätra.

Det var förra veckan som föreningen fick veta att de inte kan vara kvar lokalen bakom Sätra centrum. SL, som äger lokalen, menar att den inte är tillräckligt säker eftersom den enda nödutgången går ut mot tunnelbanespåret.

Chockbeskedet: Trygga Sätra blir av med sin lokal

Centrumägarna hade då börjat förbereda för en ny lokal till föreningen, i centrumets källarvåning.

– Den här lokalen är mycket bättre, vi är jätteglada för den. Den är på ett plan och består av två stora lokaler bredvid varandra. Dessutom finns det en ramp från baksidan och vi planerar att göra en handikappanpassad toalett, så att det är tillgängligt för alla, säger Lena Ölander.

Ska öppna för fler

Innan de kan öppna måste toaletter, el och ventilation fixas. Lokalerna ska målas och en kafédel byggas. Men så småningom hoppas Lena Ölander att det nya läget ska göra att de kan öppna för fler.

– Tanken är att vi ska kunna ha öppet även dagtid, att det ska bli lite som ett allhus dit alla som vill kan komma förbi och ta en fika. Sen på kvällarna kommer fokus ligga på ungdomar över 15 år.

Vill du hjälpa till? Klockan 12 på lördag kan du ge föreningen ett handtag i Sätra centrum.

"Äntligen!" – nu får Sätras unga någonstans att vara

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.