The wall. Det stora utbudet av krubb står i vägen för utsikten. Nu ska det ändras enligt trafikborgarrådet Foto: Beata Lundström

Ny lösning för foodtrucks i Rålis – igen

Matbilarnas vara eller icke vara har nu fått högsta ansvariga politiker att gripa in.

  • Publicerad 12:35, 27 jun 2019

Staden öppnade upp för försäljning från de ambulerande matbilarna längs Smedsuddsvägen för att stoppa matköer ut i cykelbanan längs Rålambshovsleden. Men det stoppade utsikten från parken menade besökare som inte gillade muren av foodtrucks. Även Kungsholmens lokala politikertopp ville se en annan lösning.

Lokala toppen vill flytta Rålis foodtrucks – igen

Nu griper trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) in i frågan. Sikten mot Riddarfjärden ska fredas med en ny lösning har han gett order om.

– Jag hade möte i tisdags med trafikkontoret där vi tittade på det här och jag har gett dom i uppdrag att göra en förändring där de ska öppna upp vyn mot Riddarfjärden. Det kommer fortsatt att vara foodtrucks på Smedsuddsvägen men inte på det sättet att de fyller upp hela vägen, säger han.

Det kommer troligen röra sig om ett stoppförbud för matbilarna längs en sträcka på Smedsuddsvägen men exakt hur lösningen ska se ut eller när den kommer på plats är oklart i dagsläget.

– Vi får prova oss fram tills vi hittar en bra lösning för alla parter. Uppenbarligen är det ett attraktivt område. Sista ordet är säkert inte sagt, säger Daniel Helldén.