NYTT. Patrik Stoicescu kommer tillsammans med Mikael Åberg och sin bror Paul Stoicescu öppna matbutik i Tullinge centrum efter sommaren. Foto: Privat/Claudio Britos

Ny matbutik öppnar i Tullinge centrum

Coops lokaler i Tullinge centrum har stått tomma länge. Men efter sommaren öppnar en ny matbutik – och lovar att ge Tullingeborna näst intill allt de vill ha.

  • Publicerad 09:43, 27 jun 2019

Nu är det klart att det blir matbutiken Tullingehallen som kommer öppna i Coops gamla lokaler i Tullinge. Kontraktet för lokalen är påskrivet och efter sommaren kommer dörrarna öppnas.

– Vi ska vara extremt lokala. Vi kan ta alla beslut i butiken så vi kommer anpassa oss extremt mycket efter vad vårt närområde efterfrågar, säger Patrik Stoicescu, en av tre delägare till den nya matbutiken.

I ett inlägg på Facebook bad Patrik Stoicescu Tullingeborna berätta vad de skulle vilja ha i butiken. Han fick drygt 100 svar med önskemål om allt från mer veganskt utbud till en "majestätiskt bra deli".

– Det som efterfrågas är en butik med stark färskvaruprofil. Och två personer har hört av sig och sagt att de vill ha finska produkter, så det ska vi titta på. Det är så vi vill jobba, vi vill vara nära kunden, säger Patrik Stoicescu.

Tullingehallen ingå i matbutikskedjan Matöppet.

– Det betyder att vi följer deras kampanjer men annars är vi fria att utforma butiken precis som vi vill.