Här i Ericsson gamla personalmatsal vid Telefonplan ska nya Ica-butiken öppna 6 december. Foto: Hampus Jarnlo

Ny matvarubutik öppnar vid Telefonplan

"En modern matmarknad med både lagad mat, mackbar och pizzeria". Så säljer Ica in sin nya butik som de öppnar vid Telefonplan den 6 december.

  • Publicerad 16:28, 30 nov 2017

Snart kan du börja julhandla i en nybyggd Ica-butik vid Telefonplan, som slår upp sina dörrar den 6 december. Butiken ska ligga på Tellusborgsvägen i Ericssons gamla personalmatsal – längst ner i huset som numera går under namnet The Brick.

– Just nu arbetar vi med att färdigställa butiken, plocka upp varor och installationer. Vår rekrytering av medarbetare är genomförd, säger den lokala Ica-handlaren Fredrik Stålnacke.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Byggnaden där butiken ska ligga är kulturminnesmärkt vilket gjort att man bevarat så mycket som möjligt utifrån detaljplanens krav. Butiken har även satsat mycket på enegerisparande åtgärder.

– Butiken kommer att vara självförsörjande på värme genom återvinning av värme från kylanläggningen. Alla kylar och frysar har dörrar och lock som sänker energiförbrukningen samt vår belysning utgörs av ledbelysning som är energisparande, säger Fredrik Stålnacke.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Genom att göra butiken mer modern hoppas man kunna locka mycket folk.

– Vår butik är en modern matmarknad. Vi har både lagad mat, mackbar och pizzeria i butiken.

Kommer ni hinna bli klara i tid?

– Det är mycket som ska på plats innan öppning, men det går bra och vi följer vår tidsplan, säger Fredrik Stålnacke. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43