NYÖPPNAR. Restaurang Maya, med mexikansk, latinsk, och spansk inspiration på menyn öppnar på måndag på Scheelegatan. Här är kockarna Johnny Warnink och Nicholas Inches med ägaren Venancio Becedas i mitten. Foto: Per Brandt

Ny mexikansk krog på Kungsholmen satsar på "crossover-tacos"

Bort med pad thai - in med "crossover-tacos" och mexikanska smårätter. Nu öppnar restaurang Maya på Scheelegatan.

  • Publicerad 06:00, 2 mar 2016

Kungsholmens krogliv blomstrar som aldrig förr och har tidigare hyllats som "hetare än Vasastan" av Mikael Mölstad, en av White Guide-grundarna. Och de nya tillskotten bara fortsätter att ploppa upp. Nu är det High Thai på Scheelegatan 2 som byter skepnad. På måndag öppnar mexikanska restaurangen Maya.

– Det ligger lite i tiden med mexikanskt. Men vi har valt en lite mer modern twist på tacos med lite influenser från det latinska och spanska köket, säger Venancio Becedas som driver krogen tillsammans med sin fru Marisol Gil och paret drev även Café Negro och High Thai på samma ställe.

Smårätter och tacos

På menyn finns flera olika smårätter som cevische och så klart en mängd olika tacos med bland annat nattbakad grissida, draget högrev eller halstrad tonfisk.

– Tanken är att vi ska ändra menyn ofta. Vi ska också sätta upp en griffeltavla där det kommer vara flera nya rätter hela tiden så att det alltid finns något nytt för stammisarna att käka, säger Nicholas Inches, en av kockarna.

Krogen kommer att ha öppet kvällstid och även på söndagar. På torsdagar och fredagar kommer man även satsa på att ha en dj på plats för att locka till lite after work-häng. Venancio Becedas tycker att hela området är på uppgång.

– Vi har varit här i 25 år och det händer mycket här nu. Det känns som att Scheelegatan är på väg att blomma upp igen efter att ha legat lite stilla i några år, säger han.