Utbildning. Nu har nya förskolan Humlan invigts i Årsta. Foto: SISAB

Ny miljövänlig Årstaförskola invigd

Stockholm stads första förskola med passivhusteknik invigdes under måndagen. Skolan har plats för 108 barn.

  • Publicerad 13:58, 13 jun 2019

Under måndagen invigdes den nya förskolan Humlan i Årsta. Den ersätter den tidigare förskolan som tidigare låg på samma adress. Nya Humlan har byggts med passivhusteknik, ett mer energieffektivt än ett vanligt hus. Detta gör Humlan till den första förskolan i Stockholms stad med denna uppvärmningsteknik.

Passivhustekniken innebär att med extra täta, välisolerade ytterväggar, tak och grund, bra isolering och bättre fönster, så ska väldigt lite värme behöva tillföras.

– Här ger vi barnen en modern och väldigt fin utbildningsmiljö. Vi bygger i vanliga fall efter kraven för Miljöbyggnad men här ville vi testa och lära av passivhustekniken, säger Claes Magnusson, vd för SISAB, i ett pressmeddelande.

Nya förskolan har öppnat vid Årsta Gård

Den nya förskolan har två våningar och sex avdelningar, och kan husa totalt 108 barn. Detta är en rejäl ökning mot tidigare kapacitet på 64 barn.

Barn misstänks inblandat i Rågsvedsmord

Nyheter Kvinna överfölls med kniv och dog Ett barn misstänks för brott i samband med knivmordet på en kvinna i Rågsved tidigare i juni. Nu inleds en LUL 31-utredning, som sker då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott.tisdag 23/7 13:46