Utbildning. Nu har nya förskolan Humlan invigts i Årsta. Foto: SISAB

Ny miljövänlig Årstaförskola invigd

Stockholm stads första förskola med passivhusteknik invigdes under måndagen. Skolan har plats för 108 barn.

  • Publicerad 13:58, 13 jun 2019

Under måndagen invigdes den nya förskolan Humlan i Årsta. Den ersätter den tidigare förskolan som tidigare låg på samma adress. Nya Humlan har byggts med passivhusteknik, ett mer energieffektivt än ett vanligt hus. Detta gör Humlan till den första förskolan i Stockholms stad med denna uppvärmningsteknik.

Passivhustekniken innebär att med extra täta, välisolerade ytterväggar, tak och grund, bra isolering och bättre fönster, så ska väldigt lite värme behöva tillföras.

– Här ger vi barnen en modern och väldigt fin utbildningsmiljö. Vi bygger i vanliga fall efter kraven för Miljöbyggnad men här ville vi testa och lära av passivhustekniken, säger Claes Magnusson, vd för SISAB, i ett pressmeddelande.

Nya förskolan har öppnat vid Årsta Gård

Den nya förskolan har två våningar och sex avdelningar, och kan husa totalt 108 barn. Detta är en rejäl ökning mot tidigare kapacitet på 64 barn.

Ny hundrastgård i Årstaskogen dröjer

Nyheter Oklart var den ska ligga Hundägare i Årsta har tröttnat på att vänta på den nya hundrastgården som ska byggas i Årstaskogen. Det är fortfarande oklart var gården ska ligga.tisdag 15/10 19:30

Här är planerna för Slakthusområdets första kvarter

Nyheter Nya skisser – nu ska medborgarna tycka till om planerna Slakthusområdets första nya kvarter är nu ute på samråd.tisdag 15/10 17:36