Utbildning. Nu har nya förskolan Humlan invigts i Årsta. Foto: SISAB

Ny miljövänlig Årstaförskola invigd

Stockholm stads första förskola med passivhusteknik invigdes under måndagen. Skolan har plats för 108 barn.

  • Publicerad 13:58, 13 jun 2019

Under måndagen invigdes den nya förskolan Humlan i Årsta. Den ersätter den tidigare förskolan som tidigare låg på samma adress. Nya Humlan har byggts med passivhusteknik, ett mer energieffektivt än ett vanligt hus. Detta gör Humlan till den första förskolan i Stockholms stad med denna uppvärmningsteknik.

Passivhustekniken innebär att med extra täta, välisolerade ytterväggar, tak och grund, bra isolering och bättre fönster, så ska väldigt lite värme behöva tillföras.

– Här ger vi barnen en modern och väldigt fin utbildningsmiljö. Vi bygger i vanliga fall efter kraven för Miljöbyggnad men här ville vi testa och lära av passivhustekniken, säger Claes Magnusson, vd för SISAB, i ett pressmeddelande.

Nya förskolan har öppnat vid Årsta Gård

Den nya förskolan har två våningar och sex avdelningar, och kan husa totalt 108 barn. Detta är en rejäl ökning mot tidigare kapacitet på 64 barn.

Avföring i vattnet vid Långsjöbadet

Nyheter Stadsdelen avråder från bad Den som tänkt midsommarbada vid Långsjöbadet får tänka om. Vattnet är otjänligt att bada i, meddelar Älvsjö stadsdelsförvaltning.torsdag 20/6 14:27

Hyreschock hotar Fria teatern i Högdalen

Nyheter Ny fastighetsägare vill rusta upp huset och införa markandshyror Fria teatern i Högdalen har fått en ny fastighetsägare som vill fräscha upp huset och höja hyrorna rejält. “Omöjlig nivå för oss att klara” säger teaterns konstnärliga ledare.torsdag 20/6 9:52