Arkivbild. En tyst minut hölls måndagen den 10 april 2017 för att hedra offren till terrorattacken på Drottninggatan. Nu på söndag, 7/4, två år efter attacken hålls en minneskonsert och manifestation. Foto: Arkivfoto: Mikael Andersson

Ny minneskonsert för att hedra terroroffren

På årsdagen för terrorattacken i Stockholm ordnas en manifestation och minneskonsert för att hedra alla som drabbades den 7 april 2017.

  • Publicerad 11:11, 27 mar 2019

Nästa söndag, den 7 april, hålls en manifestation och minneskonsert för att hedra minnet av alla som drabbades av terrorattacken i Stockholm 2017.

Arrangör är insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar som bildades av Jeanette Åkerlund i fjol, mamma till Ebba Åkerlund som var 11 år när hon blev ett av offren i terrorattacken på Drottninggatan.

Stiftelsen startades för att hylla minnet av Ebba Åkerlund och stödja utvecklingen av barns talanger. Man vill "lyfta fram kärleken människor visade" den 7 april.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alla som medverkar under minneskvällen gör det utan ersättning och intäkterna går till Ebbas Änglar.

Under kvällen uppträder ett flertal artister och det delas ut stipendium. Dessutom delas första pris ut i novelltävlingen "Ebbas historia" som genomförs i samarbete med SvD junior. Mellanstadiebarn från hela Sverige har bjudits in för att delta.

Ebbas Änglars minneskonsert

När: 7 april klockan 17.

Var: Norra Latin, Stockholm City Conference Center, Drottninggatan 71b.

Medverkande: Albin Johnsén, Christian Svarfvar, Cotton Club, Danny Saucedo, Elin Bemark, Emmi Christensson, Frispel, Janne Schaffer, Johan Boding, Kristin Amparo, Maria Möller, Moa Lignell, Rasmus Johansson Wiborg, Tobias Ågren, Vivian Cardinal, Barnkör från Campus Manilla, Dansare från Kindahls dansakadem och orkester.