Brottsplats. Det var i en lägenhet på Falkholmsgränd som en kvinna hittades död i början av april. Foto: Claudio Britos

Ny misstänkt för kvinnomordet i Skärholmen

Den man som först häktades misstänkt för mordet på en ung kvinna i Skärholmen tidigare i vår har släppts. Nu är en annan man häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet.

  • Publicerad 09:24, 23 maj 2019

Den man i 25-årsåldern som tidigare satt häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en ung kvinna i en lägenhet på Falkholmsgränd i Skärholmen, sattes på fri fot i mitten av april.

När mannen greps befann han sig i samma lägenhet som den döda kvinnan hittades i.

– Har är inte helt avskriven från ärendet ännu, men han är absolut inte misstänkt på sannolika skäl längre, säger Carolin Hagvil, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Nu är det i stället en man i 30-årsåldern som är huvudmisstänkt. Mannen häktades i sin frånvaro i mitten av april och efterlystes. 20 dagar senare greps han av polisen.

– Han är nu på sannolika skäl misstänkt för mord. Han och kvinnan var inte okända för varandra, men eftersom förundersökningen fortfarande pågår kan jag inte gå in närmare på hur de kände varandra, säger Carolin Hagvil.

Hittades mördad

Det var den 2 april som polisen kallades till lägenheten på Falkholmsgränd och där hittade den mördade kvinnan. I lägenheten ska det också ha funnits ett litet barn, som omhändertogs av socialjouren.

Enligt Carolin Hagvil är det fortfarande för tidigt att prata om vad som kan ha legat bakom mordet på kvinnan.

– Vi håller fortfarande förhör med olika personer. Den tekniska undersökningen av lägenheten börjar närma sig sitt slut, men det är otroligt mycket som måste tas om hand när det kommer till den tekniska bevisningen, vilket gör att utredningen tar tid. Den 4 juni går åtalsfristen ut och tills dess jobbar vi på som vi har gjort fram tills nu, säger hon.

Man häktad för mord i Skärholmen

Man anhållen för mord i Skärholmen