Bygger mötesplats. Gernas Basdas är projektledare för bygget av den nya mötesplatsen för unga vuxna i Hallunda-Norsborg. Foto: Sara Ringström

Ny mötesplats för unga vuxna på g i Hallunda-Norsborg

Arbetet med att öppna en mötesplats för unga vuxna i Hallunda-Norsborg kommit igång. Nu söker Gernas Basdas, projektledare för mötesplatsen, ungdomar som vill vara med och bygga den.

  • Publicerad 16:35, 9 okt 2017

Beslutet att Hallunda-Norsborg ska få en egen mötesplats för unga vuxna fattades redan förra hösten, men det är först nu som den börjar ta form. Projektledaren Gernas Basdas har jobbat sedan i juni med den.

– Det går bra, jag håller på och letar lokaler och har haft möten med unga vuxna om den - vad man vill att den ska innehålla. Många har sagt att de vill att man ska bjuda in företag till mötesplatsen, ha jobbsökarworkshops och körkortsundervisning, säger Gernas Basdas.

Fler socialsekreterare och mötesplats för unga vuxna i årets budget

Högre arbetslöshet bland unga

Mötesplatser för unga vuxna (16 till 22 år) finns på Fittja Ungdomens hus och Albys hjärta idag. Hit ska unga komma för att få stöd och pepp att ta sig till studier och jobb.

– Ungdomsarbetslösheten i Hallunda-Norsborg är högre än i många andra kommundelar. Många behöver extra hjälp för att ta klivet in i vuxenvärlden, säger Gernas Basdas.

Knallskott och hot mot fritidsledare – nu stängs fritidsgården

En övervägande majoritet av besökarna på mötesplatserna i Alby och Fittja är killar idag. Så ska se det inte se ut när Hallunda-Norsborgs mötesplats öppnar, enligt Gernas Basdas.

KRÖNIKA. Vi brukar sitta i sjukhuset när det är kallt ute

Vill stötta ungdomar. Gernas Basdas har tidigare jobbat med unga i Skärholmen och i Älvsjö. Han är också engagerad i ungdomsföreningen Ung Arena i Bredäng. Foto: Sara Ringström

Nu söker han fler ungdomar, gärna tjejer, som vill tycka till om hur den ska se ut och fungera.

– Vi vill att så många som möjligt är med och påverkar den. Ju fler som gör sin röst hörd, desto bättre underlag får vi för att skapa en verksamhet tillsammans som alla unga vuxna, både tjejer och killar, vill komma till.

Har öppnat tillfällig mötesplats för unga vuxna

I våras öppnade en tillfällig, mindre, mötesplats för unga vuxna i en lokal på gården.

Musikhuset öppnar igen - med sänkt åldersgräns

Än så länge är det inte bestämt var den nya mötesplatsen ska hålla till. Men planen är att den ska öppna under 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.