Motorvägstunnel. En liknande lösning i Kroatien. Foto: Mostphotos

Ny motorvägstunnel het valfråga

En östlig motorväg som knyter ihop norra och södra länken på östra sidan av Stockholm har diskuterats länge. Inför valet har frågan blivit brännhet.

  • Publicerad 14:34, 9 maj 2018

En östlig motorvägstunnel som knyter ihop norra och södra länken (mellan Nacka och Hjorthagen) på östra sidan av stan har diskuterats länge.

Inför valet är diskussionen hetare än på länge. Inte minst på grund av att Moderaterna ser det omdebatterade projektet som en av valets stora frågor.

M går till val på ny motorväg öster om stan

Moderaterna har stöd av Liberalerna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Även Centerpartiet, som tidigare varit motståndare till projektet, säger numera ja – "förutsatt att det ställs hårda krav på miljöpåverkan och hållbarhet i samband med genomförandet."

Het debatt om Österleden i Stadshuset

Socialdemokraterna är tveksamma till vem som ska betala kalaset medan Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ är enade motståndare till motorvägstunneln som de med emfas hävdar kommer att leda till ökad biltrafik.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.