HOOKED. Peter Pan - Kapten Kroks hämnd har premiär 21 september. "De sista veckorna innan premiären kör vi med både ljus och kostym och då blir det pirrigt. Och det brukar bli lite nervigt första veckan", säger Oskar. Peter Pan spelas av Mathias Jonsson och Kapten Krok av Johnny Johansson. Foto: Jens Kristensson

Ny musikalpremiär för Grödingestjärnan

Grödingebon Oskar Norgren är redan vid 13 års ålder en rätt rutinerad musikalartist. Och om några veckor är det dags för premiär igen – denna gången tar han plats på scen tillsammans med Peter Pan och Kapten Krok.

  • Publicerad 15:10, 27 aug 2019

Jane Darling, dotter till Peter Pans kompis Wendy, har vuxit upp. Nu är hon en trotsig tonåring som tröttnat på sagor och istället hänger med sin pojkvän – Oskar Norgren från Grödinge.

– Jag spelar Janes pojkvän Kevin i första akten. Och i andra akten när Kevin är kvar i London spelar jag ett bortrövat barn i Landet Ingenstans, berättar Oskar.

Han är 13 år, uppvuxen i Bremora och har redan tre musikalroller under bältet. När han var elva fick han titelrollen i Emil i Lönneberga, utan att ha någon tidigare erfarenhet av dans och teater. Sjungit har han däremot gjort redan sedan fjärde klass då han började på Adolf Fredriks musikklasser i Vasastan.

– I skolan står man stilla mycket när man sjunger. Här får jag spela teater och röra mig när jag sjunger, det är väldigt kroppsligt och det tycker jag är kul. Jag gillar att blanda dans, sång och teater.

Ville spela Billy

Sedan Emil har Oskar spelat Kurt i Sound of Music och Tommy i Pippi Långstrump. Men någon särskild drömroll har han inte.

– Men när jag var yngre var drömrollen Billy i Billy Elliot. Jag såg den på Stadsteatern samma vinter som jag spelade Emil. Det var en häftig roll med väldigt mycket dans.

En annan förebild är Philip Jalmelid.

– Jag har sett honom i Så som i himlen på Oscarsteatern. Den inspirerade mig mycket, jag vill gärna bli som honom.