Foto: Johan Bjurer/Mostphotos

Ny outlet öppnar i Kungens kurva

På lördag öppnar ett nytt outlet-koncept i Heron City i Kungens kurva. Det är Indiska som öppnar en butik med upp till 80 procent rabatterade priser, efter att kedjan stängt flera butiker i Stockholm.

  • Publicerad 12:15, 12 apr 2018

På lördag klockan 10.00 slår kedjan Indiska upp portarna till sin nya tillfälliga outletbutik i Heron City.

Här ska kedjan sälja varor med upp till 80 procent rabatt.

– Med en outletbutik i Heron City i Kungens Kurva når vi ut till ett område där vi i dagsläget inte har någon butik. Outletkonceptet ligger rätt i tiden och det här blir en möjlighet för oss att prova det på Sveriges största handelsplats, säger Eric Holmén, försäljningschef Indiska, i ett pressmeddelande.

Indiska går samtidigt igenom en ekonomisk kris och stänger flera butiker. I januari godkände Stockholms tingsrätt kedjans rekonstruktion då cirka 95 miljoner kronor i skulder avskrevs, vilket tidningen Handelsnytt rapporterat om.

För att förbättra lönsamheten beslutade kedjan att lägga ner 20 butiker i Sverige, Norge och Finland. Bland annat i Mall of Scandinavia. Under 2016 stängde Indiska sin butik i Skärholmen centrum.

I juni planerar även H&M att öppna sitt nya outlet-koncept "Afound" i Skärholmens centrum.

Här öppnar H&M:s nya outletkoncept

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.