Häktad. En ny person häktas misstänkt för mordet i Täby i början av januari. Foto: Leif Oldenburg

Ny person häktad för Täbymordet

En ny person begärs häktad för mordet i samband med en radhusfest i Skarpäng. 16-åringen som var häktad till den lägre misstankegraden ska släppas.

  • Publicerad 15:18, 18 jan 2019

En ny person är häktad för mordet i Täby.

– En ny person är utredningshäktad med samma misstankegrund. Han är 18 år gammal, säger Robert Näppi, åklagare i mordfallet i Täby.

Sedan en vecka tillbaka är en 16-årig pojke häktad, skäligen misstänkt för radhusmordet i Täby. Pojkens försvarsadvokat, Jonas Granfelt, har tidigare sagt att han förnekar till mordet:

– Han förnekar misstankarna. Det är det enda jag kan säga just nu.

På fredagen släpptes pojken, men står fortfarande som misstänkt i fallet. Polis och socialtjänst är inkopplade, meddelar åklagaren.

5 januari i Täby

En man påträffades allvarligt skadad i samband med en fest i Skarpäng.

Det var den 5 januari i Täby. Han fördes senare till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Enligt uppgift ska mannen skadats av ett knivliknande föremål. Den 13 januari begärdes en 16-årig person häktad som tidigare har varit föremål för polisutredningar och dömts för grovt narkotikabrott och vapenbrott.

16-åring häktad för radhusmordet i Täby

Polisen har tidigare gått ut med att de söker fler vittnesmål till händelserna under den 4 och 5 januari, i Täby. Man har sökt festdeltagare och andra vittnen som kan ha sett bilar i området under natten och morgonen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30