Häktad. En ny person häktas misstänkt för mordet i Täby i början av januari. Foto: Leif Oldenburg

Ny person häktad för Täbymordet

En ny person begärs häktad för mordet i samband med en radhusfest i Skarpäng. 16-åringen som var häktad till den lägre misstankegraden ska släppas.

  • Publicerad 15:18, 18 jan 2019

En ny person är häktad för mordet i Täby.

– En ny person är utredningshäktad med samma misstankegrund. Han är 18 år gammal, säger Robert Näppi, åklagare i mordfallet i Täby.

Sedan en vecka tillbaka är en 16-årig pojke häktad, skäligen misstänkt för radhusmordet i Täby. Pojkens försvarsadvokat, Jonas Granfelt, har tidigare sagt att han förnekar till mordet:

– Han förnekar misstankarna. Det är det enda jag kan säga just nu.

På fredagen släpptes pojken, men står fortfarande som misstänkt i fallet. Polis och socialtjänst är inkopplade, meddelar åklagaren.

5 januari i Täby

En man påträffades allvarligt skadad i samband med en fest i Skarpäng.

Det var den 5 januari i Täby. Han fördes senare till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Enligt uppgift ska mannen skadats av ett knivliknande föremål. Den 13 januari begärdes en 16-årig person häktad som tidigare har varit föremål för polisutredningar och dömts för grovt narkotikabrott och vapenbrott.

16-åring häktad för radhusmordet i Täby

Polisen har tidigare gått ut med att de söker fler vittnesmål till händelserna under den 4 och 5 januari, i Täby. Man har sökt festdeltagare och andra vittnen som kan ha sett bilar i området under natten och morgonen.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47