Idyll. Flera festivaler har fixats i Vinterviken genom åren. I augusti är det dags igen när Marcus Michaylov arrangerar Sunset Session. Foto: Privat

Ny popfestival till Vinterviken

Vinterviken får en ny minifestival med alternativ svensk pop en sensommarkväll. Arrangören Marcus Michaylov vill göra en insats för ett levande kulturliv i Stockholm.

  • Publicerad 13:50, 24 maj 2019

Hallå där Marcus Michaylov, du skriver att idén till festivalen föddes i en utmanande tid för kulturverksamheter.

Vad tänker du om läget för kulturlivet i Stockholm just nu?

– Det finns krafter som motarbetar ett levande kulturliv i Stockholm från olika håll och jag kände att det vore kul att göra något åt det. Idén växte fram då jag saknade att arrangera en festival i Vinterviken förra året men också då det är en tuff tid för kulturverksamheter idag och det är härligt att kombinera musik med en idyllisk plats. 

Debaser Strand kan tvingas lägga ned

Du gör det här helt på egen hand, varför?

– Tidigare jobbade jag för skivbolag och arrangerade sommarfestivaler men jag jobbar inte kvar där längre. Så i våras när jag läste att det är tufft för flera klubbar och konsertlokaler, så blev jag sugen på att återuppta arrangörskapet. Det var bra tajming.

Nu blir det en festivalkväll i augusti med fokus på svensk alternativ pop, vad kan du berätta mer om Sunset session?

– Det blir bra musik på en extremt idylliskt plats. Det är senare på sommaren och lite mörkare ute så vi kommer jobba med ljusslingor för att få det mysigt. Vintervikens trädgårdsfik kommer stå för mat och bar så att man kan käka där och ta en bira och en dj kommer tonsätta miljön.

Du har tidigare år fixat Hybris sommarfestival på samma plats. Varför är du så fäst vid Vinterviken?

– Det är så extremt fint där, från första sekunden jag steg in där för att planera festivalen blev jag kär i stället. Det är också en speciell förening. De är supersnälla och vi har bra kontakt.

Festivalen Vinterviken Sunset Session

Var: Vintervikens trädgård

När: Fredag 16 augusti, klockan 17-24

Vad: Två band, Honungsvägen och Llojd, klara. Ytterligare en bokning väntar.

Kostar: 150 kronor