Ny prognos för kaoset på gröna linjen

Morgonens förseningar på gröna linjen ser ut att fortsätta. Enligt SL beräknas trafiken vara igång först vid lunch.

  • Publicerad 10:25, 6 maj 2019

Gröna linjen har under måndagsmorgonen drabbats av kraftiga förseningar i båda riktningar på grund av ett signalfel. Först var prognosen varit att felet skulle var åtgärdat till 09.30, sedan 10.00. Nu meddelar SL att trafiken väntas gå som vanligt igen först vid 12-tiden.

Signalfelet inträffade i samband med planerade arbeten vid Fridhemsplans tunnelbanestation då man under helgen bland annat bytte ut en växel. Tidigt i morse visade det sig dock att den inte fungerade, vilket har resulterat i stopp mellan Odenplan och Kristineberg i båda riktningar. Ersättningsbussar har sedan dess åkt mellan Alvik och Odenplan.

Även tvärbanan drabbad

Störningarna har orsakat stora problem för resenärer under morgonen. Förutom kraftiga förseningar på gröna linjen har det också resulterat i långa köer vid Alvik och Odenplan för de som ska resa vidare på sträckan med buss.

Christoffer Ahlgren är på väg bort från ersättningsbussarna till Alviks torg.

– Det är fruktansvärt dåligt, vi har åkt från Vällingby hit. Men nu ska vi gå och köpa en dricka, man kommer inte ens på ersättningsbussarna, säger Christoffer Ahlgren.

En som står och väntar ihärdigt på ersättningsbussen är Pascal Charmolu.

– Det är för jävligt. Jag åkte tolvan hit och ska mot stan. I början var det kaos, man visste inte åt vilket håll ersättningsbussarna åkte. Förra gången det här hände väntade jag en timme på bussen. Nu har jag stått i tio minuter, än så länge, säger Pascal Charmolu.

Vid 10-tiden rapporterade SL också att råder förseningar och inställda avgångar på tvärbanan efter tidigare stopp mellan Alvik och Bällsta bro.

Pascal Charmolou tycker att informationen från SL är dålig. "Det är förjävligt" säger han. Foto: Ella Söderberg

Köerna ringlar sig långa vid ersättningsbussarna i Alvik. Foto: Ella Söderberg