NYTT. Johan Schelin och Joseph Mousa har öppnat The Irishman inn vid Fridhemsplan. Foto: Per Brandt

Ny pub har öppnat på bartäta Fridhemsplan

Kungsholmen har fått ett nytt vattenhål – mitt i "bardistriktet" kring Fridhemsplan.

  • Publicerad 20:00, 11 feb 2020

The Irishman inn heter det nya tillskottet vid Fridhemsplan, som tagit plats i före detta Mirrors lokal på Drottningholmsvägen. Mitt i Kungsholmens tätaste barområde. Namnet avslöjar inriktningen på nykomlingen.

– Vi kände att vi ville öppna något som Fridhemsplan behövde och saknar. Vi vill vara en, traditionell irländsk pub med pubkänsla och klassisk stil. Det kommer vara mycket irländsk whisky och irländska öl. Det är redan många irländare som hänger här, säger Johan Schelin som driver puben och restaurangen tillsammans med Joseph Mousa.

Förutom inredningen och dryckesutbudet ska duon satsa på mängder av sport på tv och till största delen klassisk pubmat, som fish and chips, burgare och snacks på menyn.

Dessutom: musik. Trubadur väntas varje fredag, åtminstone. Och öppet till 03 – varje dag utom söndagar. Då är det 22 som gäller.

– Vi vill visa att man inte ska behöva åka till City om man vill umgås, dricka öl eller whisky eller kolla på sport fram till 03, säger Johan.

När värmen kommer är planen även att skaffa uteservering på den numera breddade trottoaren för att ge den mer liv.

Men även om det minst sagt finns en del pubar, barer och restauranger runt om i området, räds de inte konkurrensen. Förra fredagen var det premiär och fullsatt, likaså förra helgen enligt duon.

– Vi hoppas det går bra för alla och har inga fiender. Alla har olika genrer och stilar. Vi vill ge ett alternativ till, säger Johan som inte heller ser någon risk för klagomål från närboende kring ljudvolym eller annat med de sena öppettiderna.

– Nej, vi har inga grannar i huset, det är bara kontor, så det är jag helt övertygad om. Och så hög musik har vi inte, säger han och skrattar.