Tre simhallar. Huddinge har idag tre simhallar: Skogåshallen, Huddingehallen och Vårbyhallen. Foto: Mostphotos/Huddinge kommun

Ny rapport: Huddinge behöver ny simhall

Huddinges simhallar är i behov av renovering. Det visar en ny rapport. Särskilt illa däran är Huddingehallen som kräver stora renoveringar i närtid för att kunna fortsätta hålla öppet. Nu lovar Liberalerna i Huddinge en ny simhall om de vinner valet.

  • Publicerad 16:30, 26 jun 2018

I en ny rapport från det kommunala bolaget Huddinge samhällsfastigheter visar att simhallarna i Huddinge har nått maxgränsen för antalet besökare. Samtidigt förväntas Huddinge växa med 15 000 invånare bara de närmaste tio åren.

För att hålla simhallarna i brukbart skick i 15 år till krävs renoveringar för 36 miljoner kronor.

Huddingehallen, som är den mest välbesökta med 280 000 besökare per år, är i störst behov av renovering. Då är det särskilt betongkonstruktionen i och omkring bassängerna och avloppen som behöver prioriteras.

Det väljer Liberalerna i Huddinge att ta fasta vid i sitt valmanifest. Om partiet får nytt förtroende efter valet lovar de att sätta frågan om en ny simhall i Huddinge högt på agendan.

– Vi måste redan nu börja planera för en ny simhall i Huddinge för att inte hamna i ett akut läge om några år då tusentals skolelever kommer stå utan simundervisningHuddinges tre simhallar byggdes när vi var cirka 50 000 Huddingebor, nu är vi mer än dubbelt så många, säger Malin Danielsson, gruppledare för Liberalerna.

Liberalerna vill också ha ett nytt bibliotek i Huddinge.

– Ny simhall och nytt bibliotek handlar även om jämställdhet. Detta är verksamheter som många av våra unga tjejer i kommunen efterfrågar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.