VAD SOM GÖMS I SNÖ... En rapport som SVT har tagit del av pekar på misstänkt korruption på trafikkontoret. Foto: Mikael Andersson

Ny rapport: Trafikkontoret misstänks för korruption

En anledning till den bristande snöröjningen i vintras kan vara korrumperade tjänstemän på trafikkontoret i Stockholm stad, visar en ny revisionsrapport.

  • Publicerad 07:50, 22 maj 2019

Som vi tidigare har berättat misstänkts entreprenörer ha fuskat systematisk med snöröjningen i vintras, bland annat överfakturering.

Snöröjarna uppges fuska systematiskt

Men det är kanske inte hela sanningen. Enligt SVT Stockholm kan det även finnas ”otillbörliga vänskapsrelationer mellan trafikkontoret och entreprenörerna Peab och Svevia” som gjort att leverantörerna brustit i sina uppdrag, något som framkommer i en revisionsrapport.

SVT skriver att fyra av de elva anställda på driften hos trafikkontoret tidigare varit anställda hos de entreprenörer som nu ansvarar för snöröjningen i Stockholms stad. Två stycken har ansvar för exakt samma områden där deras gamla arbetsgivarna har kontrakt.

– Det är allvarligt, både om korruption förekommer och om misstankar om korruption förekommer, säger Natali Phalén, generalsekreterare vid Institutet mot mutor, till SVT.

Stockholms stad polisanmäler snöröjare