Besim Cebbar och Luis Haddad har arbetat tillsammans i 25 år inom restaurangbranschen. Foto: Anton Kyhlbäck

Ny restaurang – ett lyft för busstorget

Tillsammans har de 25 års erfarenhet av att driva restauranger. Besim Cebbar och Luis Haddad har öppnat en amerikansk diner vid busstorget och hoppas skapa en upplyftande plats för Sollentunaborna.

  • Publicerad 16:32, 5 nov 2019

Lokalen intill Arena satelliten har i två år varit under renovering. Men förra veckan invigdes restaurangen Frank’s diner med pompa och ståt.

Lokalen är numera inredd med svartvitt kakelgolv, röda retrosoffor och mycket, mycket annat. Väggarna är fyllda med neonskyltar, attiraljer, plåtskyltar och klistermärken. Mitt i restaurangen står en staty av Elvis och ägarna berättar att de har inspirerats av 50-talets snabbkök i USA.

– Det ska kännas som att du går in i ett museum, säger ägaren Besim Cebbar.

– Fotografera gärna den här, säger ägaren Luis Haddad och visar en plåtskylt.

På bilden syns J. Howard Millers legendariska motiv, ”We can do it!”. Hundratals skyltar och frimärken fyller lokalens väggar.

Ägarna Luis Haddad och Besim Cebbar berättar att de öppnade sin första restaurang tillsammans 1994. En viktig del för dem är att skapa ett trevligt bemötande för alla sina gäster.

"Back to the 50's". Uteslutande ska det spelas musik från 50-talets USA i restaurangen, berättar ägarna. Foto: Anton Kyhlbäck

"Vi hoppades på att kunna ha en jukebox, men det får vänta" säger Luis Haddad. Foto: Anton Kyhlbäck

– Det bästa som finns är att se någon skina upp när de tar en tugga av maten, säger Luis och Besim tillägger:

– Det ska alltid finnas någon som är glad och trevlig när du kommer, säger han.

– Om du har en dålig dag ska du kunna komma hit, berätta din historia, kanske ta en korv bli på lite bättre humör, säger Besim Cebbar.

En upplyst plats

Restaurangen är enligt ägarna också ett välkommet inslag vid busstorget. Även från kommunens håll hoppas man att restaurangen ska leda till mer än bara mätta magar.

– Trivsamheten på busstorget blir nu ännu bättre. Vi har många bra restauranger i kommunen, som bidrar till det, och restaurangen blir en kanske liten, men viktig, pusselbit, säger Thomas Ardenfors, ordförande för SKAB som ansvarar för fastigheten.

För närvarande finns ett pågående projekt att förbättra belysningen vid busstorget.

Har busstorget upplevts som otryggt?

– Det har varit tomt i lokalen under lång tid. Det bidrar inte till trivseln, speciellt under de här mörka månaderna. Busstorget är en viktigt plats och vi behöver skapa mer liv och rörelse under dygnets alla timmar där, säger Thomas Ardenfors.

Förhoppningen är att restaurangen kan sysselsätta uppemot 10 personer, berättar Besim. Till höger syns statyn på Elvis. Foto: Anton Kyhlbäck

Luis och Besim vill skapa en trevlig mötesplats för såväl unga som gamla vid busstorget. Foto: Anton Kyhlbäck

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentunabo prisas för blogg om mat

Nyheter Hallå där, Lisa Eisenman! Hallå där, Lisa! I fredags under matmässan i Stockholm fick du och din syster Monica ”Det stora matbloggspriset” som har delats ut sedan 2005. Hur känns det?måndag 11/11 16:30

Fanna BK: ”Vi går för att vinna serien”

Sport Fannas klubbledning tror att truppen kommer att räcka till en framskjuten placering även i division 2. – Vi har kvalitéerna för att vinna. Det är inte ens kaxigt, det är sanning, säger klubbens...måndag 11/11 12:44

Butik rånad under pistolhot i Rotebro

Nyheter En misstänkt person gripen samma dag En man greps under söndagen efter ett larm om ett butiksrån i Rotebro.måndag 11/11 10:56
Stockholm Direkt