Nytt på torget. I början av mars öppnade Moonir Ahmed en restaurang med indisk och pakistansk mat i Hässelby gård. Foto: Anne Lichtenstein

Ny restaurang har öppnat på Hässelby torg

För någon vecka sedan öppnade en ny restaurang i den lokal som förut huserade Subway vid Hässelby torg. Långt borta är nu baguetterna. På den här menyn hittar du helt andra smaker.

  • Publicerad 11:52, 10 mar 2020

Jag skulle vilja öppna en till i Vällingby centrum nu.

Den 1 mars slog portarna upp till Hässelby torgs nya indisk/pakistanska restaurang. Restaurangen ligger mittemot Systembolaget i Subways gamla lokaler.

Ägaren Moonir Ahmed delar sin tid mellan sin gamla hemort Gotland och Västerort, men tycker att Hässelbyborna känns som en lovande kundkrets. Han ser fram emot att bjuda på riktigt traditionella smaker. 

– Det finns ingen indier här så de här smakerna behövs, säger Moonir Ahmed. 

Bra mottagande

Även om han är ny i Hässelby gård är han inte ny i restaurangbranschen, på Gotland finns Lahori Masalas två systerrestauranger. Ändå är han förvånad över mottagandet.

– Öppnandet har gått över förväntan. Vi har haft runt 100-150 gäster varje dag sedan vi öppnade och alla är så välkomnande, säger han.

De har redan haft flera lunchgäster som har kommit tillbaka för att äta buffé efter ett första besök, berättar Moonir Ahmed.

Det fina mottagandet har gett honom mersmak. 

– Jag skulle vilja öppna en till i Vällingby centrum nu, flera som bor där och som har varit här säger att jag borde öppna där också, säger Moonir Ahmed. 

Lahori Masala

Masala betyder kryddor på hindi.

Restaurangen slog upp portarna den 1 mars, i Subways gamla lokaler.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt