Nyöppnat. Charbel Hammo och Philip Örtegren har öppnat Le Kebab på Upplandsgatan. Foto: Jenny Theolin

Ny restaurang serverar "fin-kebab" vid Odenplan

Ekologiskt, grönt och hemlagade såser. Nu har ett nytt ställe med "fin-kebab" gett sig in på marknaden.

  • Publicerad 17:00, 4 maj 2020

För ett par veckor sedan öppnade Le Kebab på Upplandsgatan 51. Stort fokus läggs på ekologiskt, grönt och "oväntade smaker".

– Till exempel har vi flera såser som inte är klassiska kebabsåser, som jalapënosås och srirachamajo. Vi är också måna om att balansera kebaben. Man är kanske van vid att man får brödet i första tuggan, kebabköttet i andra och salladen i tredje. Hos oss ska det vara gott från första till sista tuggan, säger Philip Örtegren som även är grundare till Phil´s Burger.

På menyn finns en köttkebab, falafel, oumph och kyckling.

– Vi tycker att det räcker med en riktigt bra köttkebab. Vi bakar bröd varje dag, och gör majonnäs, såser och spett själva, säger Philip Örtegren.

Inom fem år planerar han och de andra delägarna att öppna ett 20-tal restauranger. Är fin-kebaben på uppsving?

– Kanske. Meat on a stick (på Roslagsgatan, reds anm.) var ju först och gick i bräschen. För mig handlade det mycket om mitt extrema intresse för kebab, därför ville jag öppna ett ställe. Jag har alltid varit intresserad av att förädla maträtter maximalt.

Hur tänker ni om att öppna mitt under en pågående pandemi?

– Folk vill alltid ha en bra kebab. Det är inte alla som håller sig helt isolerade och det går även att beställa hem mat via olika appar. Vi har även såklart hårda restriktioner om avstånd och är väldigt noga med hygienen.

Le Kebab håller öppet sju dagar i veckan för lunch och middag.