Lagom till sommaren släpps Brommabon Peter Westbergs debutroman Europa Pandemus. Den kommer också att finnas som ljudbok senare i sommar. Foto: Kristian Westberg Wilde

Ny roman tar skräcksmitta till Västerort

Sista maj släpper Brommabon Peter Westberg sin debutroman. Det är en dystopisk historia som sträcker sig över hela Europa – men berättelsen har sin början i Hässelby.

  • Publicerad 16:46, 23 apr 2019

Europa Pandemus heter boken som släpps lagom till sommaren.

– Att släppa en roman känns smått overkligt. Det är en liten milstolpe, en dröm jag haft sedan jag var barn, säger Peter Westberg, som bor i Bromma.

I boken sprids en sprids en smitta som gör folk aggressiva och okontrollerbara. Det är som en zombieroman, fast ändå inte, menar Peter Westberg.

– Det är en ganska klassisk dystopi, en historia om mänsklig överlevnad. Det skulle kunna kallas för en zombieroman, men ändå inte riktigt. Det är inga odöda zombies i olika stadier av förruttning. Jag vill att det ska kännas mer realistiskt. Människor kan bli monster utan att vara smittade.

Börjar på Carl Bondes väg

I princip hela första kapitlet utspelar sig i Hässelby, där två personer barrikaderar sig i en lägenhet på Carl Bondes väg. Från det förflyttar sig historien ut över hela Europa.

I juni eller juli kommer Peter Westberg att signera böcker på Klackenbergs Böcker & Papper i Vällingby Centrum, men än är ett exakt datum inte satt.

Hon tillverkar skyddsvisir till vårdpersonal

Nyheter Använder 3D-printer hemifrån Med hjälp av en 3D-printer tillverkar Brommabon Linda Spolén delar till skyddsvisir. De ska sedan användas av personal på äldreboenden för att minska smittspridning av coronaviruset.tisdag 7/4 16:27

Drottninggatans offer hedrades på öde Sergels torg

Nyheter Tre år efter terrordådet: Blomsterkrans och buketter På tisdagen var det tre år sedan fem personer miste livet och ännu fler skadades vid terrordådet på Drottninggatan. Detta uppmärksammades med en minnesstund på Sergels torg där flera...tisdag 7/4 15:31

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt