Lagom till sommaren släpps Brommabon Peter Westbergs debutroman Europa Pandemus. Den kommer också att finnas som ljudbok senare i sommar. Foto: Kristian Westberg Wilde

Ny roman tar skräcksmitta till Västerort

Sista maj släpper Brommabon Peter Westberg sin debutroman. Det är en dystopisk historia som sträcker sig över hela Europa – men berättelsen har sin början i Hässelby.

  • Publicerad 16:46, 23 apr 2019

Europa Pandemus heter boken som släpps lagom till sommaren.

– Att släppa en roman känns smått overkligt. Det är en liten milstolpe, en dröm jag haft sedan jag var barn, säger Peter Westberg, som bor i Bromma.

I boken sprids en sprids en smitta som gör folk aggressiva och okontrollerbara. Det är som en zombieroman, fast ändå inte, menar Peter Westberg.

– Det är en ganska klassisk dystopi, en historia om mänsklig överlevnad. Det skulle kunna kallas för en zombieroman, men ändå inte riktigt. Det är inga odöda zombies i olika stadier av förruttning. Jag vill att det ska kännas mer realistiskt. Människor kan bli monster utan att vara smittade.

Börjar på Carl Bondes väg

I princip hela första kapitlet utspelar sig i Hässelby, där två personer barrikaderar sig i en lägenhet på Carl Bondes väg. Från det förflyttar sig historien ut över hela Europa.

I juni eller juli kommer Peter Westberg att signera böcker på Klackenbergs Böcker & Papper i Vällingby Centrum, men än är ett exakt datum inte satt.

De tar Pippi Långstrumps jul upp på scen

Nyheter "Pippi innebär girl power" Pepparkaksbak på golvet, klappar i trädet och Lilla gubbens meterlånga halsduk. I december blir "Pippi firar jul" till musikal på teater Intiman vid Odenplan, och vi har träffat några av...torsdag 5/12 16:45

Därför blir det ingen julgran i Hässelby strand

Nyheter Boende hänvisas till Hässelby gårds torg Allt eftersom julen kryper närmare pyntas stadens torg med julgranar. Men i Hässelby strand lyser julbelysningen med sin frånvaro – och beskedet är att det inte blir någon gran på Maltesholmstorget i...torsdag 5/12 16:45

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt