Eldsjäl. Jan Eriksson är själv företagare och såg behovet av den nya sajten. Foto: 360YOU AB, skärmdump

Ny sajt samlar alla företag i Vallentuna

Hur hittar du din närmaste målare, snickare eller fotograf? Nu har lokala företagare lanserat en egen samlingssajt med ett register över Vallentunas företagare.

  • Publicerad 16:46, 12 feb 2020

Vallentunas alla lokala företagare har fått en egen samlingssajt på nätet. Tanken är att det ska bli lättare att hitta målare, bagare och massörer som håller till inom kommunen. Bakom registret står eldsjälen och egenföretagaren Jan Eriksson från Ekskogen. 

– Vi vill göra något positivt för företagare och samtidigt gynna hela Vallentuna. Jag har fått flera samtal från företagare som tycker att det är en superidé, säger han. 

Helt ideellt

Till sin hjälp har han en person som uppdaterar beskrivningar och så småningom ska två personer hjälpa till med fotograferingar. De gör allt arbete helt ideellt och det ska vara helt kostnadsfritt för företagarna att ligga i registret. Sajten Vallentuna.info har legat skarpt sedan tisdagen och alla företagare i hela kommunen, över 4000 enligt Jan Eriksson, finns automatiskt registrerade. De som vill kan dock lägga till sina egna uppgifter, eller ändra felaktigheter. 

– Det är över 50 stycken som har uppdaterat sina uppgifter hittills, och det kommer in några varje dag. De får också en gräddfil och hamnar övers på sidan, säger han. 

Ska hållas uppdaterat

Han kommer att fortsätta att skicka ut regelbundna påminnelser till företagarna för att registret ska hålla sig så uppdaterat som möjligt. De som inte uppdaterar ska falla i rankning och trilla ner på sajten. 

– Det är många i dagsläget som upplever den här typen av verktyg som alldeles för trubbiga, så vi hoppas kunna bli lite mer spetsiga. Vi är måna om företagsstämningen i kommunen, och kulturen blir bara bättre och bättre. Det känns som att det går åt rätt håll, säger Jan Eriksson.

Stockholm Direkt