Ung och utan sysselsättning? Då kanske "Ung på väg" är något för dig. Foto: Mostphotos

Ny satsning i Vallentuna – ska få fler unga i jobb

"Ung på väg". Så heter Vallentuna kommuns nya samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen som syftar till att fånga upp unga som varken studerar eller har arbete.

  • Publicerad 08:55, 13 okt 2017

Tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kunskapscenter Nordost har Vallentuna kommun inlett ett samarbete som går ut på att fånga upp unga i kommunen som varken jobbar eller studerar.

Sista onsdagen varje månad finns personal på plats på Nova Ungdomens hus för att vägleda.

– "Ung på väg" handlar om att vara en första ingång för våra ungdomar och unga vuxna som inte vet vilken instans de ska vända sig till. Därför har vi valt att samla alla myndigheter under samma tak för att kunna erbjuda rätt stöd från början, säger Ylva Hedberg, studievägledare och en av projektledarna till Ung på väg, i ett pressmeddelande.

Under drop-in-tillfällena hålls samtal om var personen i fråga befinner sig i livet och vilka önskemål man har om nästa steg. Man kan bland annat få hjälp med motiverande samtal, rådgivning i hur man söker jobb eller med sin ansökan till studier.

Ungdomarna och de unga vuxna som kan ta hjälp får vara mellan 15-29 år. Den 25 oktober mellan klockan 13-14.30 finns vägledare på plats på Nova. Samma tid gäller vid samtliga tillfällen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15