Idrottssal blir scenkonst. Foto: ccap

Ny scen för konst och dans i Farsta

Farsta ska få en egen konst- och dansscen, 650 kvadratmeter stor för olika konstformer. Lokalen är en ombyggd gympasal i Telestaden.

  • Publicerad 19:30, 20 feb 2019

Den gamla idrottssalen i Telestaden i Farsta ska genomgå en förvandling. Den ska nämligen göras om till konsthall.

Totalt handlar det om 650 kvadratmeter som ska byggas om för att rymma så kallade flexibla konstarter. Det betyder olika sätt att uttrycka sig och det startar med föreställningen Träd, en interaktiv dansteater för 4-5-åringar, med gratis föreställningar under året. Den görs i samarbete med Dansens hus, Dansistan och Farsta stadsdelsförvaltning.

"Teaterscen för hela södra Stockholm"

De som ligger bakom alltihop är organisationen ccap, som jobbar med dans och koreografi under ledning av Cristina Caprioli. De har tecknat ett avtal med fastighetsägaren som löper på tre år.

– Hallen i Farsta gör det möjligt att sprida dans och koreografi till flera publikgrupper och sociala fält, säger Cristina Caprioli, själv dansare och koreograf.

Nya Telestaden växer fram – långsamt

– Vi bidrar till ett levande Farsta och det här stärker ytterligare det konstnärskluster vi nu bygger. Detta är en dans- och konstscen för alla, inte bara för Telestaden och Farsta utan hela södra Stockholm, säger Per Högdin, projektchef för Telestaden.

Ccap kommer att inleda samarbeten med bland annat skolor och lokala kulturföreningar, även företag, enligt samordnaren Anna Grip.

– En del säger till oss hur ska ni få folk ut hit? Men det bor ju 56 000 personer bara i stadsdelsområdet Farsta, säger hon.

Namnet på den nya konsthallen blir just Hallen.

Föreställningen Träd. Foto: Håkan Larsson

Stark kritik mot stängd fritidsgård i Rågsved

Nyheter "Det är politisk handlingsförlamning" I tre månader har Rågsveds fritidsgård varit stängd, utan en plan för när den kan öppna igen. Nu vill Ulf Walther, (S), att kommunstyrelsen lägger sig i saken.fredag 21/2 16:58

Alla fasader byts på unga hus i Söderort

Nyheter Byggdes 2008 – nu krävs omfattande renoveringar: "Totalt fuktskadat" Tolv år efter att husen byggdes byts fasaderna på alla husen på Gustaf Wickmans väg vid Långbro park i Älvsjö. Det på grund av fuktskador. Husen ska vara inplastade hela sommaren. "Fasaderna är...torsdag 20/2 20:00