Utbudet växer. Snart har gallerian i Liljeholmen två större second hand-butiker. Foto: Citycon

Ny second hand-affär i Liljeholmsgallerian

Liljeholmstorgets galleria får snart sin andra second hand-butik när Emmaus Stockholm flyttar in.

  • Publicerad 08:35, 26 feb 2020

Om en månad slår second hand-kedjan Emmaus Stockholm upp dörrarna till sin nya butik. Det blir deras tredje butik i huvudstaden – ett tillskott till de tidigare två som ligger vägg i vägg med varandra nära Slussen.

– Vi öppnar en ny butik för att det finns ett stort behov av att cirkulera kläder och konsumera hållbart, säger Frida Dunger Johnsson, verksamhetsledare för Emmaus Stockholm.

Emmaus blir den andra second hand-butiken i gallerian efter Stockholms Stadsmission som funnits i Liljeholmen ett tiotal år.

– Vi vill öppna i en galleria för att göra second hand-shoppingen mer tillgänglig. Det ska vara en attraktiv butik som är lätt att hitta. Det kommer nog att vara många boende från området som hittar dit, men det är också en bra knytpunkt med många arbetsplatser runtom, säger Frida Dunger Johnsson.

Den nya butiken kommer att ha en yta på 560 kvadratmeter och öppnar den 27 mars.

Allt från barnkläder till böcker och en insamlingsstation där människor kan lämna in sina gamla saker kommer att finnas i butiken.

– Mellan 2018 och 2019 ökade vårt besökarantal med tolv procent. Vi har också fördubblat vår insamling det senaste året, och därför behöver vi mer utrymme. Många vill bidra till en hållbar och rättvis värld, säger Frida Dunger Johnsson.