Pizzaugnen används mest vid restaurang Piccola Rosa, trots att det serveras mer än pizza här. Foto: Mikael Andersson

Ny serie: Vi äter oss genom gröna linjen

Från sunkiga syltor med skinksallad och stor stark till white guide-krogar med kalvlever och ett glas rött. I vår nya artikelserie djupdyker vi i Västerorts gastronomiska utbud och lunchar oss genom gröna linjen. Första stoppet: Piccola Rosa i Hässelby strand.

  • Publicerad 11:50, 23 mar 2016

Öppet, ljust och fräscht. Det är det första intrycket vi får av Piccola Rosa, som sedan några månader tillbaka fått nya lokaler i Hässelby strand. Vi har ingen klassisk pizzeriakänsla när vi sätter oss vid bordet, trots att det är pizzorna som säljer mest.

Det är inte många gäster i lokalen, men enligt ägaren Ahmet Karaca är vi lite tidiga. Efter tolv brukar de dyka upp.

Ahmet Karaca ger tummen upp till sina nya fräscha lokaler i Hässelby strand. Foto: Mikael Andersson

Lunchmenyn byts ut en gång i veckan. Vid vårt besök består menyn av 20 olika pizzor, tre pastarätter, kebabtallrik, sallader och fish and chips. Till lunchen ingår en lite enklare salladsbuffé med en klassisk pizzasallad, grönsallad med t­omat och gurka samt lite oliver och ananas.

”Jättegoda pizzor”

Jessica Engman besöker restaurangen varannan vecka. Hon brukar köpa en oxfilépizza med banan och bearnaisesås. Men just den här dagen väljer hon bort oxfilén.

– De har jättegoda pizzor och restaurangen har blivit bättre sen de fick nya lokaler. Det är större, de har fullständiga rättigheter och det är mycket fräschare, säger hon.

Vid vårt besök är det inte många gäster i restaurangen. Men trots det är det fullt upp hela tiden då många väljer att ta med sig sin mat. Foto: Mikael Andersson

Redaktionens omdöme

Så här tycker vår reporter och fotograf om Piccola Rosas pasta bolognese.

Reporter Samuel Bargabriel: ”Rejäla portioner och en klassisk smak av bolognese. Det som överraskade mest var den hemgjorda pastan. Tomatskivorna kändes överflödiga. Jag kommer gärna tillbaka.”

Fotograf Mikael Andersson: ”Stora portioner med vällagad mat. Härliga lokaler med en trevlig pizzabagare.”

Plus: Ljusa lokaler med trevliga målningar på väggarna lyfter restaurangen. Liksom personalens uppmärksamhet och trevliga attityd. För den som gillar det är det obligatoriska kaffet efter maten uppskattat.

Minus: Trots ett sjuttiotal platser finns bara en toalett, den saknar dessutom skötbord.

Bjuder på sig själv

Ahmet Karaca känner sina stamgäster så väl att han vet vad de vill ha innan de kliver in genom dörren. För honom är det en självklarhet att bjuda på sig själv när han möter sina gäster.

– När de kommer in hit är de mitt ansvar. Jag vill att de ska kunna sitta här i lugn och ro och äta sin mat ifred.

Medan vi äter vår pasta bolognese får vi frågan om maten smakar bra. Det dröjer inte många sekunder innan vi nickar glatt. Maten är bra.

Dagens lunch för vår redaktion: Pasta bolognese Foto: Mikael Andersson

Restaurang Piccola Rosa

Adress: Fyrspanns­gatan 171, Hässelby strands tunnelbana.

Öppet: Söndag-torsdag till klockan 22. Fredag och lördag till klockan 00.

Meny: Omkring 70 pizzor, 9 sallader, 10 pastarätter, hamburgare, mackor, kebab och cirka 10 rätter på à la carte-menyn.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.