Larm. En person ska ha skjutits i Jakobsberg på onsdagskvällen. Foto: Sacharias Källdén

Ny skjutning i norra Stockholm

En person ska ha skjutits i Jakobsberg på onsdagskvällen, rapporterar Aftonbladet.

  • Publicerad 19:39, 30 jan 2019

Larmet inkom strax efter klockan 19, skriver Aftonbladet. En skadad person ska ha hittats utomhus.

– Vi har påträffat en skadad person på platsen. Personen har misstänkta skottskador. Det är en pågående insats, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Polisen uppger på sin hemsida att man söker efter två misstänkta gärningspersoner som flydde platsen i en bil. Bilen ska vara en svart Nissan, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt tidningen har polisen inlett en förundersökning om mordförsök och vid 20-tiden hade ingen gripits, brottsplatsen var avspärrad och polisen samlar in uppgifter via dörrknackning och förhör.

Tre anhållna för skjutning i Ica-butik

Tredje skjutningen på kort tid

Det här är den tredje skjutningen i Jakobsberg sedan i lördags. Inom loppet av tre dygn skedde två skottlossningar på Ica Söderhöjden. Den första alltså i lördags då en person träffades av ett skott i benet, den andra på tisdagskvällen. För den sistnämnda sitter tre personer anhållna, misstänkta för försök till mord.

Polisen sa under onsdagen till StockholmDirekt att de utreder händelserna som två separata ärenden.

– Vi tittar alltid på om det kan finnas samband men det är för tidigt att säga. I nuläget utreds händelserna separat, sa Åsa Wallentin på Stockholmspolisen under onsdagen.

Man skadad efter skottlossning mot butik i Jakobsberg

Söderhöjdenbor efter skjutningarna: "Otäckt"

Stockholm Direkt