Foto: Nathalie Mark

Ny skylt varnar för mobilzombies

Runt om i innerstaden dök nya varningsskyltar upp i helgen - varning för "mobilzombies". Nu vet vi vem som satt upp dem.

  • Publicerad 16:40, 16 nov 2015

Om du promenerade Götgatan fram på väg till jobbet i morse kanske du upptäckte att det satt en ny varningsskylt i korsningen S:t Paulsgatan – eller risken är nog stor att du inte såg den eftersom du var upptagen med att scrolla på din telefon. Nu avslöjar branschtidningen Dagens Media att det är två kreatörer som ligger bakom skyltningen.

Hur kom ni på idén?

– Jag är själv skadligt beroende av sociala medier och en dag på väg till jobbet höll jag på att bli överkörd för att jag gick och stirrade ner i min telefon. Då slog det mig att jag ju inte är ensam i detta och att det både vore kul men också viktigt att göra något med den insikten, säger Jacob Sempler som tillsammans Emil Tiismann ligger bakom idén med varningsskyltar för mobilzombies.

LÄS MER: Skylt ska sätta stopp för parkour

Vad hoppas ni att kunna uppnå med skylten?

– Folk kommer såklart att fortsätta använda sina smartphones men kanske ser folk skylten, stannar upp, skrattar lite och får sig en tankeställare innan de scrollar vidare. Men de som allra mest behöver skylten kommer såklart aldrig att se den. Sedan hoppas vi att Trafikverket kanske kan göra en sådan skylt eftersom det uppenbarligen finns ett behov av det.

Blir det fler skyltar framöver?

– Vi får se!

Skyltarna sattes upp i lördags och finns även på Mäster Samuelsgatan, Birger Jarlsgatan och vid Slottsbacken.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.