Rammade. Gärningsmännen körde rakt in i gallerian och rammade en klädbutik. Foto: Hanna Thåström

Ny smash and grab mot Skärholmens centrum

En klädbutik i Skärholmens centrum utsattes under tisdagsnatten för en smash and grab-kupp. En stor sökinsats pågår och en bil som lämnades kvar i gallerian har tagits i beslag.

  • Publicerad 08:04, 9 okt 2018

Klockan var 03.45 under natten till tisdag när polisen fick larm om att minst en bil hade kört in genom entrén till gallerian i Skärholmens centrum. Gärningsmännen ska därefter ha fortsatt färden och tagit sikte mot en klädbutik som de rammade.

– Vi fick in uppgifter om att man hade kört in en bil i gallerian och sedan åkt vidare till den butik som man bröt sig in i. Det är en klädbutik det handlar om och de har kommit över någonting där, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

"Minst två bilar"

Gärningsmännen avvek kort efteråt i en bil med stöldgods till ett okänt värde. Platsen har nu spärrats av och en stor sökinsats pågår efter rånarna. Ännu är ingen gripen.

Enligt polisen har minst två bilar använts vid gärningstillfället. Den ena har anträffats i gallerian och den ska nu genomgå en teknisk undersökning under dagen.

Polisen ska även gå igenom eventuell övervakningsfilm.

Inga personer uppges ha skadats i samband med händelsen, som har rubriceras som grov stöld.

Händelsen är den andra på kort tid i Skärholmens centrum där fordon används i smash and grab för att ta sig in gallerians butiker.

Så sent som den 26 september körde en bil in i centrumets entré i samband med en stöld mot en märkesbutik, där tjuvarna uppges ha kommit över gods till ett okänt värde.

Smash and grab-kupp mot märkesbutik

Nytt inbrott. Så här ser det ut inne i gallerian på tisdagsmorgonen. Foto: Anna Sjögren