VISION. En ny sporthall ska tas upp av kommunstyrelsen i början av juni. Foto: Illustration: Visbyark

Ny sporthall planeras för 450 miljoner

En ny lösning för Sundbybergs IP har presenterats av det grönblå styret – en multihall i flera våningar. Beslut ska tas på kommunstyrelsens möte 4 juni.

  • Publicerad 11:15, 17 maj 2018

En ny ishall har varit efterlängtad i Sundbyberg.

Nu föreslås inte bara två isbanor utan en multihall med plats även för curlingbana och fotbollsplan.

– Det är stolt idrottshistoria som vi skapar i Sundbyberg genom denna unika anläggning, säger Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Bygget är i tre våningar, med curlinghall och garage i botten. Ishall för träning samt ishall med läktare ska finnas i plan 2 och en fotbollsplan med konstgräs inomhus på plan 3.

Platsen är intill simhallen, på nuvarande friidrottsanläggning.

– Sundbybergs IP är historisk mark i staden och utvecklingen av platsen ska garantera både bra tillgänglighet och en bättre koppling ner till Lötsjön och naturreservatet, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö- och exploateringskommunalråd, i pressmeddelandet.

– Kostnaden ligger kring 400–450 miljoner kronor, det är ett ganska stort projekt så det kostar en del förstås, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Platsen där nuvarande ishall finns är attraktiv mark att bygga på, enligt honom. I och med att garaget tillskapar nya parkeringsplatser, går det att även att bygga på en befintlig parkeringsplats. Byggrätterna ska stå för en del av finansieringen.

– Vi kommer att kunna få omkring 300 miljoner kronor för dem, utifrån dagens priser. Men när vi väl sätter igång och bygger kommer värdet att gå upp, säger Mikael T. Eriksson.

Resterande 150 miljoner kronor kan kommunen hämta upp genom byggprojekt på andra håll i kommunen. En del av intäkterna från Förvaltarens ombildningar kommer också att användas.

– Vi återinvesterar i staden. De som är emot ombildning har mycket att förklara om de vill investera i detta, säger Mikael T. Eriksson.

Till dess att en fullstor friidrottsanläggning är klar i Ör, kommer en tillfällig icke-fullstor anläggning att placeras i Duvmossen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10

Fängelse för svarta löner i byggbolag

Nyheter En företagare i byggbranschen som betalade ut svarta löner, har dömts till fängelse i två och ett halvt år.måndag 16/7 11:00