STÖD. Personer som upplever problem med droger kan nu få stöd anonymt. Foto: Mostphotos/Josef Muellek

Ny stödlinje för personer med drogproblem

I dag finns flera stödlinjer via landstinget för olika typer av beroenden. Nu öppnas också Droghjälpen – stadens första stödlinje för personer med narkotikaproblem.

  • Publicerad 06:34, 28 sep 2018

Stödlinjer som ger råd till personer med beroendeproblematik när det gäller alkohol, spel och tobak har länge erbjudits av landstinget. Nu lanseras också Droghjälpen, Stockholms första stödlinje för personer som använder narkotika och deras närstående. 

Syftet är att nå dem som känner en oro att ta kontakt med beroendevården.

– Många som upplever att de har problem med droger känner en oro att ta kontakt med beroendevården. Det kan vara personer som länge har haft problem och är rädda att förlora jobb och familj, eller de som precis börjat uppleva konsekvenser men ännu inte bestämt sig för att söka vård. Därför är det jättebra att vi nu kan erbjuda en stödlinje där personer själva får bestämma när och hur de vill kommunicera kring sina problem, och ta ett första steg mot en drogfri tillvaro, säger Kerstin Annerborn, chef för eStöd, Beroendecentrum Stockholm.

DOKUMENT: Var ska stadens narkomaner få plats att byta sprutor?

Till stödlinjen ringer man som anonym, och erbjuds motiverande samtal, råd och stöd. Medarbetarna som svarar är specialister på beroende.

Stödlinjen är öppen måndagar och torsdagar mellan klockan 9 och 16, och har telefonnummer 020-919191.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android