Bonne Mécanique håller i bland annat en cykelverkstad när Ringen köpcentrum bjuder in till cykelfest på Södermalm. Foto: Arkivbild: Jonathan Bylars/Sacharias Källdén

Ny stor cykelfest på Södermalm

För att hylla cykeln som färdmedel arrangeras nu stor fest två helger i rad vid Skanstull, med cykelskola, cykelmarknad –  och cykelspa.

  • Publicerad 09:18, 24 apr 2019

Det är Ringen Centrum vid Skanstull som under de kommande två helgerna nu arrangerar en så kallad cykelfest i Älvsborgsparken på Ringvägen 109, intill köpcentret.

– Cykeln är ett fantastiskt färdmedel och den har positiva effekter på både hälsan, klimatet och stadsmiljön. Med vårens cykelfest hoppas vi kunna uppmuntra fler till att cykla och därigenom bidra till att göra Skanstull till en lite grönare och skönare stadsdel, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig på Ringen centrum i ett pressmeddelande.

Det är Stockholms stads cykelmätning som visar att cykeltrafiken i innerstaden ökat med nära 85 procent de senaste femton åren och att platsen som flest cyklister passerar under ett dygn är Skanstullsbron, precis intill Ringen centrum, som gett upphov till idén.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Helgen 27-28 april och 4-5 maj kommer parken fyllas av olika cykelaktiviteter, så som en begagnatmarknad med cyklar, en cykelskola för barn och ett cykelspa arrangerat av verkstaden Bonne Mécanique.

Inne i Ringen centrum placeras även en pysselstation där barn och vuxna kan dekorera sina cykelhjälmar. Cykelskolan för de yngsta Södermalmsborna kommer att hållas av den ideella cykelföreningen Sthlm Bike.

Aktiviteterna pågår mellan klockan 11-17.