Ny takbar. 2020/2021 får Stockholm en ny takbar med utsikt över Sergels torg. Foto: Vasakronan/Tomorrow

Ny stor takbar byggs mitt i City

Omdaningen av "bankvarteret" vid Sergels torg har hållit på ett drygt år. Bostäder, soltrappa och en helt ny, 1 000 kvadratmeter stor, takbar väntar stockholmarna inom ett par år.

  • Publicerad 14:06, 4 okt 2018

Kontor, handelsytor, 34 bostäder och en soltrappa mot Malmskillnadsgatan byggs just nu för fullt i kvarteret vid Sergels torg där SEB de senaste 55 åren haft kontor. För drygt ett år sedan började omdaningen av en av stadens mest centrala platser.

SE SKISSERNA: Så blir citys nya hyresrätter och soltrappa

– Det löper på som det ska, det mesta av rivningarna är gjorda och det börjar komma upp fasader. Vi har börjat bygga huset i den lilla "tandgluggen" på Hamngatan också, säger Anna Nyberg, fastighetsutvecklingschef på Vasakronan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det blir dessutom en ny 1 000 kvadratmeter stor takbar, hälften inomhus och hälften utomhus, som kommer att kunna nås från Malmskillnadsgatan.

– Den kommer att vara tillgänglig både för hyresgäster och allmänheten. Det kommer att finnas en restaurang i gatuplan och hissar upp till takbaren, säger Anna Nyberg.

Enligt planen ska bygget vara klart 2020 och senast 2021 ska blivande hyresgäster vara på plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42