Risk för kö. Kommer du ut ur den här tunneln får du inte längre svänga vänster. Foto: Andreas Jennische

Ny stor trafikavstängning i city – i två år

Trångt, trängre, Norrlandsgatan. Ett stort bygge har förvandlat den hårt trafikerade citygatan till enkelriktad. Och så kommer det att vara i flera år.

  • Publicerad 15:30, 23 jan 2019

Det gäller sträckan mellan Mäster Samuelsgatan och Smålandsgatan. På grund av ett stort renoveringsjobb i huset på Norrlandsgatan 10 har man stängt av det norrgående körfältet helt.

Byggandet startade idag och kommer att pågå ända till 2021. Under lika lång tid kommer gatan att vara enkelriktad på så sätt att de som kommer från Norrmalmstorg får rulla över i fel körfält för att fortsätta mot norr. Det gör att de som kommer ut från Klaratunneln inte kommer att kunna svänga vänster.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Ja, det var tjockt med trafik idag. Vilket inte är konstigt, det är en hårt trafikerad gata mitt i centrum. Det kommer nog ta ett tag innan det flyter på. Men vi är säkra på att stockholmarna kommer att vänja sig, säger Malinda Flodman, pressperson på trafikkontoret.

Under tiden som det är enkelriktat gäller får de som kommer ut från Klaratunneln ta sig runt genom att svänga höger och sedan köra Regeringsgatan ner mot Hamngatan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.