Erik Annerborn är ny projektledare för Unga Kontoret, nu storsatsar de på unga vuxna i Farsta stadsdelsområdet.

Ny storsatsning på unga vuxna i Farsta

Unga kontoret, tidigare Grannskapskontoret, ska storsatsa på unga vuxna i Farsta stadsdelsområde i höst. Den 25 augusti är de aktuella med utställningen 123-konstort.

  • Publicerad 12:28, 22 aug 2018

Initiativet Unga Kontoret har funnits i snart ett år, fram till idag under namnet Grannskapskontoret. Verksamheten riktar sig till unga som vill göra sina röster hörda och prata om samhällsutmaningar.

– Vi brukar säga att vi pratar om livet, staden och framtiden. Projektet lägger stort fokus på att stärka unga vuxna till att våga ta plats och uttrycka sig själva. Idag är det främst ungdomar mellan 16 och 19 år i närområdet men vi har öppet för alla i hela Stockholm. Hela världen är välkommen, säger Erik Annerborn, ny projektledare för Unga Kontoret.

Under sommaren har det anordnats workshops i PR och kreativt skrivande. Bland annat med Revolution Poetry och This Is Sweden med fokus på poesi och design. Men vad verksamheten gör rent praktiskt är föränderligt.

– Den röda tråden är att skapa kunskap, förståelse och finna verktyg för att ungdomar ska kunna uttrycka sig och opnionsbilda utifrån sin egen erfarenhetsvärld.

"Vi kan hjälpa till med vår kunskap"

På Unga Kontoret finns även resurser både i form av finansiering och kompetens som unga i området kan ta del av för att genomföra egna evenemang, något Erik Annerborn vill trycka ännu mer på under hösten.

– Har man idéer på evenemang eller en workshop så är den alltid välkommen. Vi är ett team av talangfulla kommunikatörer och kulturproducenter som kan hjälpa till, men det är inte vi som ska bestämma vad som händer. Vi kan hjälpa till med vår kunskap och finansiering.

Den 25 augusti mellan 13:00 och 20:00 har Unga kontoret konstutställningen 123-konstort på Pepparvägen 1 i Hökarängen. En endagsutställning där unga konstnärer från hela området kan visa upp sin konst med syfte att öka det kulturella engagemanget i Söderort.

– När vi pratar om konst på Unga kontoret pratar vi om all sorters konst, inte måleri eller konst man ser på Moderna museet. All konst är välkommen, säger Erik och fortsätter:

– Den här utställningen produceras tillsammans med Leo Ramirez Iderström, Katrin Laila Grönfeldt och Nour Hanna, ungdomar som är aktiva i Unga kontoret. Det kommer bli en fantastisk dag med allt från musikuppträdanden till panelsamtal, teaterföreställningar, fotokonst, graffiti, poetry slam och mycket mer.

Kransens blivande sexor får inte gå kvar

Nyheter Förälder: "Att de skulle kastas ut från skolan har aldrig varit på tal" Femmorna får inte gå kvar på Midsommarkransens grundskola nästa höst. Det bekräftar grundskolchefen i mejl till SöderortDirekt. Nu bör eleverna förbereda sig på att byta skola till sexan.torsdag 17/10 20:51

Här styr ungdomarna själva upp gården

Nyheter Unga förebilder ska visa vägen framåt i Älvsjö Tonåringar som redan är förebilder på Ungdomens hus axlar nu på allvar rollen som ledare. Med kärlek och stolthet vill de visa alla på gården och Älvsjös vuxna att unga kan ta ansvar.torsdag 17/10 20:00