Asiatiskt. Tursunay Tunisha har tidigare erfarenhet från restaurangbranschen och kommer att ha flera asiatiska rätter på menyn i Solsta. Foto: Monalisa fotografering

Ny sushirestaurang har öppnat i Solsta

Nu har Vallentuna fått en ny restaurang med både sushi och wok och mer är på gång. I framtiden vill restaurangägaren även erbjuda sina gäster relaxresort och karaoke.

  • Publicerad 13:04, 22 jan 2020

En ny krog har sett dagens ljus i Solsta, mellan Lindholmen och Frösunda. Här erbjuds nu sushi och thailändsk wok för hemkörning i Frösunda, Solsta och Lindholmen inom åtta kilometers radie från restaurangen. Serveringen är inte öppen ännu, men förhoppningsvis kommer den i maj.

– Vi är inte helt klara ännu, men den första maj kommer vi kunna ta emot sittande gäster. Då ska nästan allt vara klart, det blir en hemsida och fler rätter på menyn, säger Tursunay Tunisha, som driver restaurangen.

Ska bli spa-anläggning

Själv är hon från Kina och har en lång bakgrund inom både restaurangbranschen men också andra servicebranscher. För sin nya verksamhet har Tursunay Tunisha stora planer: I maj ska Solsta få en relaxresort.

– Vi har en stor pool och en bastu, och så småningom ska vi ha massage och ta emot konferensgäster. Sovrummen har varit klara länge, men eftersom jag gör allting själv så tar det tid. Jag vill att det ska bli perfekt, säger hon.

Planen är att det den första maj kommer finnas flera asiatiska rätter på menyn, med hotpots på den blivande uteserveringen och ett karaokerum för 20 personer. Hon har också planer på att odla sina egna ekologiska grönsaker på gården, som ska serveras i restaurangen. Just närheten till naturen är den största styrkan med att ha en restaurang i Solsta, säger Tursunay Tunisha.

– Utsikten från uteserveringen kommer bli jättefin. Och i september kan man gå ut i skogen och plocka svamp, säger hon.

Solsta 22. Här säljs det nu sushi och wok för avhämtning, men till sommaren blir det förhoppningsvis en relaxresort. Foto: Monalisa fotografering

Föräldrar frågande efter skolans rekommendationer om corona

Nyheter Täbyfamiljer på plats i smittdrabbade Italien Tre familjer från Täby är just nu på sportlovsresa i Italien. De har inte visat några tecken på coronaviruset men de vuxnas arbetsgivare vill att de sätts i karantän när de kommer hem. Barnen i...torsdag 27/2 17:35
Stockholm Direkt