Nu öppnar den tredje restaurangen i Svenska Sushikökets regi. Foto: Jonna Claesson/Svenska Tapasköket

Ny tapaskrog öppnar i Midsommarkransen

Först Svenska Sushiköket och sedan Svenska Hamburgerköket. Nu öppnar Svenska tapasköket i samma kvarter.

  • Publicerad 15:18, 4 jul 2018

I höstas kunde vi berätta att Svenska Sushiköket var på väg att bygga upp ett lokalt imperium på Tellusborgsvägen i Midsommarkransen. På planeringen stod en Tapasrestaurang och nu är allt klappat och klart för öppning.

– Det ska bli så otroligt roligt att äntligen få öppna restaurangen, den har stått klar ganska länge men vi har väntat in kockar och slutgiltiga idéer så det har tagit tid. Nu är allt äntligen klart, säger Johanna Salerius, som jobbar på restaurangen.

Men idén om ett Tapaskök kom av en slump.

– Det skulle egentligen ha blivit ett produktionskök men under rivningen kom det fram en tegelvägg och vi förstod att den här lokalen hade mer potential än så. Sedan bestämde vi oss för att det skulle bli en egen restaurang.

Restaurangen smygöppnade i helgen och menyn var omåttligt populär.

– Jag har fått typ femtio förfrågningar om öppningsdatum varje dag så vi smygstartade lite. Det blev en testhelg som gick jättebra.

Från och med idag och till slutet av sommaren kommer restaurangen enbart ha drop-in så för den tapassugne gäller det att vara i tid.

Vilken rätt rekommenderar du?

– Min favorit är ju Gambas med chili och vitlök. Så gott!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Redaktionens tips: ställen i Stockholm värda att hänga på

Nyheter Är du fast i storstadens hetta? Trött på att bada? Börjar tristessen slå till? Vi vet hur det är. Här kommer några stensäkra tips för att få tiden att gå, från gratis till rimlig budgetnivå.fredag 13/7 13:42