Nu öppnar den tredje restaurangen i Svenska Sushikökets regi. Foto: Jonna Claesson/Svenska Tapasköket

Ny tapaskrog öppnar i Midsommarkransen

Först Svenska Sushiköket och sedan Svenska Hamburgerköket. Nu öppnar Svenska tapasköket i samma kvarter.

  • Publicerad 15:18, 4 jul 2018

I höstas kunde vi berätta att Svenska Sushiköket var på väg att bygga upp ett lokalt imperium på Tellusborgsvägen i Midsommarkransen. På planeringen stod en Tapasrestaurang och nu är allt klappat och klart för öppning.

– Det ska bli så otroligt roligt att äntligen få öppna restaurangen, den har stått klar ganska länge men vi har väntat in kockar och slutgiltiga idéer så det har tagit tid. Nu är allt äntligen klart, säger Johanna Salerius, som jobbar på restaurangen.

Men idén om ett Tapaskök kom av en slump.

– Det skulle egentligen ha blivit ett produktionskök men under rivningen kom det fram en tegelvägg och vi förstod att den här lokalen hade mer potential än så. Sedan bestämde vi oss för att det skulle bli en egen restaurang.

Restaurangen smygöppnade i helgen och menyn var omåttligt populär.

– Jag har fått typ femtio förfrågningar om öppningsdatum varje dag så vi smygstartade lite. Det blev en testhelg som gick jättebra.

Från och med idag och till slutet av sommaren kommer restaurangen enbart ha drop-in så för den tapassugne gäller det att vara i tid.

Vilken rätt rekommenderar du?

– Min favorit är ju Gambas med chili och vitlök. Så gott!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Beskedet: Förskola i Örby byggs ut

Nyheter Åtta års väntan kan snart vara över Förskolan Skogsbacken på Ripsavägen i Örby byggs ut. Planer för det har funnits ända sedan 2010, och nu ger stadens tjänstemän tummen upp till det senaste förslaget.tisdag 20/11 16:58