Nu öppnar den tredje restaurangen i Svenska Sushikökets regi. Foto: Jonna Claesson/Svenska Tapasköket

Ny tapaskrog öppnar i Midsommarkransen

Först Svenska Sushiköket och sedan Svenska Hamburgerköket. Nu öppnar Svenska tapasköket i samma kvarter.

  • Publicerad 15:18, 4 jul 2018

I höstas kunde vi berätta att Svenska Sushiköket var på väg att bygga upp ett lokalt imperium på Tellusborgsvägen i Midsommarkransen. På planeringen stod en Tapasrestaurang och nu är allt klappat och klart för öppning.

– Det ska bli så otroligt roligt att äntligen få öppna restaurangen, den har stått klar ganska länge men vi har väntat in kockar och slutgiltiga idéer så det har tagit tid. Nu är allt äntligen klart, säger Johanna Salerius, som jobbar på restaurangen.

Men idén om ett Tapaskök kom av en slump.

– Det skulle egentligen ha blivit ett produktionskök men under rivningen kom det fram en tegelvägg och vi förstod att den här lokalen hade mer potential än så. Sedan bestämde vi oss för att det skulle bli en egen restaurang.

Restaurangen smygöppnade i helgen och menyn var omåttligt populär.

– Jag har fått typ femtio förfrågningar om öppningsdatum varje dag så vi smygstartade lite. Det blev en testhelg som gick jättebra.

Från och med idag och till slutet av sommaren kommer restaurangen enbart ha drop-in så för den tapassugne gäller det att vara i tid.

Vilken rätt rekommenderar du?

– Min favorit är ju Gambas med chili och vitlök. Så gott!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bortglömda Solberga blir allt hetare

Nyheter ✓Oväntad prisstegring ✓"Ge det fem år till och det kommer bli som Liljeholmen" Trots en svajig tid på bostadsmarknaden ökar slutpriserna i Solberga. Vi drog till den bortglömda pärlan för att ta reda på varför.tisdag 18/9 18:00

Nytt konstsnöspår kan dröja till nästa vinter

Nyheter Nu är arbetet igång i Ågesta – men tveksamt när det blir klart Två kilometer. 17 snökanoner. Och 30 miljoner idrottskronor. Jobbet med det nya konstsnöspåret i Ågesta har äntligen glidit igång, efter åratal av snack. Men det är tveksamt om det blir klart innan...tisdag 18/9 16:30