Flemingsberg centrum. "Hur lång är en långsiktig lösning?", säger Bo Källström. Foto: Sacharias Källdén

Ny tillfällig fritidsgård på gång

Inom ett par månader tänker sig Bo Källström (L) att en tillfällig lösning med en horisont på ett par år kan presenteras.

  • Publicerad 09:28, 9 sep 2020

Sedan planerna på ett kultur- och ungdomshus föll igenom står Flemingsberg utan långsiktig lösning för både bibliotek och fritidsgård.

Det nuvarande kontraktet med den tillfälliga fritidsgården i Grantorp löper ut den sista september, med möjlighet till förlängning. Om verksamheten kommer att fortsätta där är oklart, enligt Bo Källström (L), som ansvarar för frågan om bibliotek och fritidsgårdar i Huddinge kommun.

– Vi kommer att bedriva verksamhet, där eller någon annanstans. Det är ju pop-up så vi kanske får poppa upp någon annanstans, säger han, och fortsätter:

– Jag tror att vi inom en månad eller två kommer att presentera en lösning som kan ha en horisont på två, tre år. Men det innebär ju inte att vi kan slå oss till ro. Med erfarenheten nu tänker jag inte säga mer förrän allt står klart.

Samtidigt står lokaler i Fleminghallen outnyttjade, trots att kommunen har kontrakt på hela fastigheten. Det retar Socialdemokraterna, enligt Rasmus Lenefors (S).

"Lokalerna har stått tomma flera år"

– Lokalerna i Fleminghallen har stått tomma i flera år och kostat kommunen. Det är anmärkningsvärt att skattepengar rinner iväg för tomma lokaler.

Men enligt Bo Källström är frågan inte bortglömd.

– Vi måste utnyttja Fleminghallen, men får diskutera på vilket sätt, och föra mer bindande förhandlingar med hyresvärden. Det är ju mycket aktivitet i Fleminghallen ändå som fortsätter.

Rasmus Lenefors (S) är inte nöjd.

– Det här gäller två stora problem, det är både att kultur- och fritidslivet just nu har försvagats, och att man har stängt verksamheter som funnits när behoven är stora och utbudet redan var lågt, säger han.

Varför tar det sådan tid, Bo Källström?

– De alternativ vi tittar på idag ger inte alla de möjligheter vi skulle ha haft i Fleminghallen. Jag skulle gärna se bra verksamhetskopplingar med idrotten till exempel. Vi tittar på den vidare utvecklingen i Flemingsbergsdalen.