Seger. Mirjam Björklund efter karriärens andra ITF-titel i Bryssel. Foto: Privat

Ny titel i Belgien för Mirjam

Mirjam Björklund, 20, tog karriärens andra seger på ITF-touren i Bryssel.

  • Publicerad 08:48, 10 aug 2018

Det var superkul att vinna min andra titel i Belgien.

För knappt ett år sedan vann Mirjam Björklund sin första 15 000-dollarsturnering i belgiska Knokke. När hon återigen befann sig på belgisk mark i slutet av juli kom den andra titeln efter imponerande spel turneringen igenom.

Ekerötjejen tappade nämligen inte ett enda set under turneringens fem matcher. I finalen i Bryssel vann 483-rankade Björklund med 7-5, 6-1 mot 702-rankade tyskan Julyette Steur.

– Det var superkul att vinna min andra titel i Belgien, säger Mirjam Björklund.

Succé med ”Pim-Pim”

Mirjam Björklund har tidigare under sommaren även visat upp fina resultat där hon bland annat nådde till semifinal i Båstad med sin nya tränare Joachim ”Pim-Pim” Johansson vid sin sida. Ett samarbete som fungerat väl redan från start med den forne världsnian.

– Det är verkligen jätteroligt att det funkat så bra redan från start med Joachim ”Pim-Pim” Johansson. Vi har höga mål och jobbar hårt för dem, så en titel i sommar är bara början, säger Mirjam Björklund.

Nästa turnering för Mirjam Björklund går även den på belgisk mark fast denna gång är det en 25 000-dollarsturnering.

Några resultat i år:

Seger i Bryssel

Final i Pixbo

Semifinal i Båstad och Hammamet

Kvartsfinal i Karlskrona och Knokke

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter