Seger. Mirjam Björklund efter karriärens andra ITF-titel i Bryssel. Foto: Privat

Ny titel i Belgien för Mirjam

Mirjam Björklund, 20, tog karriärens andra seger på ITF-touren i Bryssel.

  • Publicerad 08:48, 10 aug 2018

Det var superkul att vinna min andra titel i Belgien.

För knappt ett år sedan vann Mirjam Björklund sin första 15 000-dollarsturnering i belgiska Knokke. När hon återigen befann sig på belgisk mark i slutet av juli kom den andra titeln efter imponerande spel turneringen igenom.

Ekerötjejen tappade nämligen inte ett enda set under turneringens fem matcher. I finalen i Bryssel vann 483-rankade Björklund med 7-5, 6-1 mot 702-rankade tyskan Julyette Steur.

– Det var superkul att vinna min andra titel i Belgien, säger Mirjam Björklund.

Succé med ”Pim-Pim”

Mirjam Björklund har tidigare under sommaren även visat upp fina resultat där hon bland annat nådde till semifinal i Båstad med sin nya tränare Joachim ”Pim-Pim” Johansson vid sin sida. Ett samarbete som fungerat väl redan från start med den forne världsnian.

– Det är verkligen jätteroligt att det funkat så bra redan från start med Joachim ”Pim-Pim” Johansson. Vi har höga mål och jobbar hårt för dem, så en titel i sommar är bara början, säger Mirjam Björklund.

Nästa turnering för Mirjam Björklund går även den på belgisk mark fast denna gång är det en 25 000-dollarsturnering.

Några resultat i år:

Seger i Bryssel

Final i Pixbo

Semifinal i Båstad och Hammamet

Kvartsfinal i Karlskrona och Knokke

RFSU till anstalt – för att snacka sex

Nyheter Relationer, kroppen och sex. När RFSU kommer på anstaltsbesök är det några frågor som diskuteras. Nu har turen kommit till Färingsöanstalten.fredag 23/8 6:15