Ny träningsform – skolgymnastik för vuxna

Kullerbyttor, plintar och olympiska ringar. Nu kan vuxna träna klassiska redskapsgymnastik i Hammarbyhöjden.

  • Publicerad 20:00, 23 jan 2018

Gymnastik är något många tränat när de var unga. Nu vill Hammarbygymnasterna se att fler vuxna vågar träna sporten och bjuder in till prova på pass i deras lokaler på Finn Malmgrens väg i Hammarbyhöjden.

– Vi vill få människor att förstå att alla kan träna gymnastik, det handlar bara om att man ska ge fan i att tycka att det ser fånigt ut, med lite träning så kan man bli man hur bra som helst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Passet kallas för PowerFit och kommer att pågå i tre veckor och vänder sig just till människor som är nyfikna på sporten. I torsdags var det dags för den första prova på lektionen och 14 stycken kom för att testa, en av dem var Sophie Eklund, från Södermalm.

– Det var svårt men kul. Man tror att man kan det lika bra som när man var tio, men man är inte lika smidig och inte lika modig längre. Men det var roligt att få återuppleva det. En man på träningen sa att han inte gjort en kullerbytta på 45 år, säger hon och skrattar.

Efter prova på passen hoppas ledaren Mikael Larsson att folk ska fortsätta med sporten och han säger att han ser en stigande intressekurva. Delvis efter att fler folk börjat träna cross fit i Sverige, som blandar styrka men just gymnastik.

– De har tagit övningar från gymnastiken och jag tror fler har blivit intresserade av just en sådan träningsform. Till skillnad från andra träningsformer så måste man tänka på tekniken hela tiden, man jobbar med sin egna kroppsvikt och då måste man gå lugnt fram.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vinsten med gymnastiken är att man bygger upp en kropp som tål mycket över tid och så får man en jävligt frisk kropp.

Och Sophie Eklund håller med om att gymnastiken har fått ett uppsving.

– Jag hör många i min omgivning som har börjat träna eller prata om gymnastik, man vill testa något nytt, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Farstaskola byggs ut och får högstadium

Nyheter Ska bli dubbelt så stor Hästhagsskolan i Farsta ska byggas ut. Planen är att skolan ska bli dubbelt så stor och få ett helt nytt högstadium när allt är klart.onsdag 23/5 17:50

Stureby får helt nytt skolhus

Nyheter ✓Så här är det tänkt att se ut ✓Börjar byggas i höst Nu finns skisser på Sturebyskolans nya skolhus. Där görs plats för åtta nya klassrum, fritidsutrymmen och en tillfällig matsal.onsdag 23/5 16:48