Här blir det filmvisning nästa vecka Foto: Jonatan Rolfer

Ny utebio tar plats under Liljeholmsbron

Kulturföreningen Doc Lounge kör på torsdag 13 juni ut projektor och duk för en filmvisning under Liljeholmsbron.

  • Publicerad 12:41, 5 jun 2019

Under bron på Hornstulls strand 15 ska föreningen Doc Lounge sätta upp en tillfällig biograf.

– Vi är en mobil verksamhet och kan alltså dyka upp med en filmduk lite varstans. Det är en fiffig konstruktion vi har, en 4x3 meters duk på ett stativ och vi har en projektor man kan köra från en laptop, säger Jonatan Rolfer, som tilllsammans med Mónica Hernández Rejón är projektledare på Doc Lounge.

Teater under bron är tillbaka

Filmen som ska visas 13 juni heter Los Reyes och är en dokumentär om två hemlösa hundar. Doc Lounge ville hitta en plats utomhus för filmvisningen, även för hundarnas skull.

– Tanken är att hundägare tar med sig sina hundar och vi har ett fotobås där de kan posera för porträtt tillsammans, säger Jonatan Rolfer.

Föreningen försöker också hitta platser som återspeglar filmens innehåll.

– Eftersom filmen vi ska visa utspelar sig utomhus kände vi att man helst vill sitta i en skatepark och se den, men under en bro blev ju också väldigt bra, fortsätter han.

I samband med visningen av Los Reyes ska också installationsverket Tropicalismo Mágico av konstnären Mr. Bricks visas, och i augusti kommer Doc Lounge tillbaka med fler filmer under Liljeholmsbron.

– Och jag kan avslöja att det finns planer på att hitta en fast Doc Lounge bas som vi kan dundra ned på ibland. Men vi kommer fortfarande att sätta upp tillfällig biograf på olika platser i stan, säger Jonatan Rolfer.