POSITIV. Tobias Nässén (M) välkomnar att Kry öppnar fler egna mottagningar i regionen. Foto: Moderaterna/Kry

Ny vårdcentral till Sundbyberg i höst

Vårdappen Kry har tidigare öppnat flera vårdcentraler i Stockholm och i höst väntar invigningen av en mottagning i Sundbyberg.

  • Publicerad 12:48, 18 jun 2020

Att via applikation få en första diagnos ställd av läkare och sjukvårdspersonal har blivit allt vanligare. Nu tar nätläkaren Kry ett andra steg i att öppna fysiska vårdcentraler i Storstockholm. Första steget var att öppna tre i Stockholm, nu har Region Stockholm godkänt att Kry öppna ytterligare fyra: i Hornstull, Älta, Vallentuna och Sundbyberg.

Tobias Nässén (M), vård- och valfrihetsregionråd i Region Stockholm, har ingen exakt tidpunkt för när vårdcentralen öppnar i Sundbyberg, men att Kry övertar lokalerna på Sturegatan där vårdgivaren Helsa i dag verkar.

Kry har en ambition att öppna cirka tio vårdcentraler i regionen, enligt Nässén

– Vi ser att behovet av att få hjälp digitalt ökat under coronapandemin. Men vår bild är att det finns ett än större behov av det som kallas digifysisk vård, säger Tobias Nässén.

Med egna vårdcentraler ska Kry erbjuda kombinationen – digifysisk vård.

Debatten har handlat en del om att Region Stockholm för lättvindigt släpper fram en privat aktör. Och att det sker innan det finns en ordentlig utredning om vårdens resurser.

– Skattebetalarnas pengar ska användas så effektivt som möjligt, vi välkomnar att det öppnas nya vårdcentraler, säger Tobias Nässén.

Så många nya vårdcentraler rör det sig dock inte om. Det är i flera fall lokaler och personal från Helsa som Kry tar över.

I dag finns det cirka 210 vårdcentraler i regionen. Kry förväntas motsvara de högt ställda krav som gäller för alla.

– Sund ekonomi, personal, lokaler, hygien etcetera, säger Tobias Nässén.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Aktionsgrupp kämpar för ladan på Överjärva

Nyheter "Alliansen sprider myten om förfallet och snart tror alla på den." I juni beslutade Solnas kommunstyrelse att ladugården på Överjärva gård ska rivas. Nu växer protesterna och mest akut för Facebook-gruppen "Rädda Överjärva gård" är att stoppa rivningen.fredag 14/8 12:23

Järnvägsgatan blir dubbelfilig

Nyheter Sturegatan stängs av på torsdag På måndag påbörjas arbetet med att dubbelrikta hela Järnvägsgatan. I och med trafikomläggningen försvinner parkeringsplatserna närmast trottoaren/husfasaderna från Esplanaden till Stationsgatan.fredag 14/8 9:28

Skådespelaren Göran Forsmark död

Nyheter Hade roller i över 100 svenska filmer Skådespelaren Göran Forsmark är död. Han påträffades på onsdagen i sin bostad i Sundbyberg.torsdag 13/8 11:47
Stockholm Direkt