NYÖPPNAT. Hornsbergsborna har fått en ny vietnamesisk restaurang. Foto: Privat

Ny vietnames har öppnat i Hornsberg

Ionah heter den nya vietnamesiska krogen som har öppnat i Hornsberg. Ägarna vill ge Hornsbergsborna en traditionell – fast modern känsla och laga unik vietnamesisk mat.

  • Publicerad 21:01, 2 dec 2018

För cirka tre veckor sedan öppnade en ny krog vid Moa Martinsons torg i Hornsberg – Ionah.

Det är ett par från Vietnam som driver den och de kommer servera vietnamesisk mat som nudelsoppa och vårrullar – men med en modern, urban tvist.

– Det kommer vara en blandning av traditionella maträtter, egna såser och hemliga recept. Det är ju mammas mat egentligen och eftersom vi har bott i Sverige så länge så har vår mat utvecklats och fått nya smaker, säger sonen Edward Nguyen och tillägger:

– Vi vill att det ska kännas som att man går in i mormors kök fast lite modernare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Krogen har öppnat men har ännu inte haft en officiell invigning eller spikat den exakta menyn – det kommer ske någon gång i december, berättar Edward Nguyen.

– Just nu har vi en beta-version av restaurangen. Vi provar menyer och erbjuder olika typer av nya smaker och kommer fastställa det sen.

Om Hornsbergsborna har några synpunkter eller förslag på vad de ska servera på den vietnamesiska krogen får de gärna höra av sig, berättar Edward Nguyen.

Familjen har bott i Sverige i 12 år och pappa Thanh Nguyen har tidigare drivit en kiosk i Norrtälje där han serverade snabbmat.

– Den maten lagades inte från hjärtat och han har alltid avgudat mammas mat så de bestämde sig för att köpa ett nytt ställe.

Varför just Hornsberg?

– Vi tyckte att Hornsberg var väldigt fint, med vattnet framför oss och att det var bra placerat i Stockholm, säger Edward Nguyen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android