Markus Welin har öppnat Savant bar på Tegnérgatan 4. Foto: Mimmi Epstein

Ny vin- och kaffebar på Tegnérgatan

Kaffe på dagen – vin på kvällen. Och en rad alkoholfria alternativ. I måndags öppnade Markus Welin en ny bar på Tegnérgatan.

  • Publicerad 16:30, 2 okt 2018

I lokalen på Tegnérgatan 4 som tidigare rymde dumplingsstället Steam har Markus Welin öppnat sin vin- och kaffebar Savant. Tanken är att fokus ska ligga på kaffe under dagen och vin på kvällen, men det finns också rikligt med alkoholfria alternativ den senare delen av dygnet.

– Det är viktigt att det ska kunna bli en helhetsupplevelse för alla även om några i sällskapet inte dricker alkohol. Det kommer bland annat att finnas vindruvsmuster, säger Markus Welin som har många års erfarenhet i restaurangbranschen. Bland annat som driftchef på Gute på Brunnsgatan.

Kaffet rostas i Lund och det kommer även att finnas vin från Skåne. Men också från hela världen.

– Det blir ungefär 20 viner på glas och listan kommer att förändras kontinuerligt. Den ska vara levande och man ska kunna få ett jättebra glas för mellan 150 och 190 kronor, säger Markus Welin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Målet är att Savant ska göra så lite avtryck som möjligt på miljön.

– Vi siktar på att vara plastfria inom tre år och vinerna kommer att vara ekologiska, säger Markus Welin.

Han väntar fortfarande på en försenad ugn från Tyskland innan vin kan serveras i baren men den ska vara på plats inom en vecka. Fokus på menyn kommer att vara ugnsbakade smårätter.

– Mycket grönsaker och svenska råvaror blir det. Och ägg, tryffel och ost är jag väldigt förtjust i. Sedan blir det en hel del snacks, som mandlar, oliver och saltrostade kärnor, säger Markus Welin och fortsätter:

– En kompis från Syrien ska också hjälpa mig att göra baba ganoush och hemgjord ajvar. Det ser jag fram emot.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00