Södra sidanbo. Rostem Akman växte upp i Alby och bor i Flempan nu. ”Det har gett attityd. Jag var aldrig någon tuffing, men om man inte står upp för sig själv blir man uppäten. Och jag märker det i ringen. Jag tar aldrig skit, blir aldrig rädd för den jag möter”. Foto: Claudio Britos

Ny vinst för obesegrade Rostem Akman

När Rostem "Kurdimus Prime" Akman klev in i buren i lördags var det mot sin tuffaste motståndare hittills. Men efter bara några minuter var segern hans. "Jag kände att fan, jag hade mer fight i mig".

  • Publicerad 16:51, 3 dec 2018

Det var i lördags som MMA-galan Superior challenge 18 gick av stapeln i Stockholm. Rostem "Kurdimus Prime" Akman, som är uppvuxen i Alby och bor i Flemingsberg, skulle i sin fjärde proffsmatch möta sin tuffaste motståndare hittills: Engelsmannen Shah "No Pain" Hussain med över 20 proffsmatcher i bagaget.

Någon minut in i matchen ser det ut som att Shah Hussain ska få övertaget.

– Jag blev nedtagen och när jag försökte ställa mig upp kände jag att han var stark. Jag ville inte ge honom min rygg, så jag gick upp under hans ben och fick in låset. Det var perfekt, säger Rostem Akman.

Fotlåset – en heelhook – blir Shah Hussains fall.

– Den satt bra i början, sen lyckades han halvt komma ur den. Men jag jobbade på foten, drog allt jag hade och kände hur det klickade till i foten. När han skrek till bröt domaren matchen, säger Akman.

Knappt två minuter in i första ronden står det klart: Rostem Akman har plockat hem sin fjärde raka proffsseger.

– Jag kände nästan att fan, jag har ju mer fight i mig och så tog det slut på en gång. Men det kändes väldigt bra att vinna. Och karriärmässigt är det här ett steg i rätt riktning. Jag vill möta meriterade killar. Ju bättre motståndarna är, desto mer taggad och fokuserad blir jag.

Vad väntar framöver för dig?

– Just nu har jag inget klart, jag vill möta vem som helst som är bättre rankad än mig och fortsätta min väg uppåt. Målet för 2019 är att få en titelchans eller ett kontrakt med en större organisation. Bellator (världens näst högsta MMA-liga, reds. anm.) kommer ju till Sverige i vår, det skulle vara asfett att få ett kontrakt med dem! Men vi får se, jag tar det dag för dag.

Fler Botkyrkaframgångar

Rostem Akman var inte den enda från Stockholms södra förorter att vinna i helgens gala. I en av huvudmatcherna ställdes Botkyrkafightern och UFC-veteranen Nico Musoke mot brasilianaren Daniel Acacio.

Efter tre tuffa ronder är domarna överrens: Nico Musoke gick vinnande ur bataljen och fick sin fjortonde proffsvinst.

Rostem knockade "Monstret" i sista minuten

Kurdimus Prime vill sänka Monstret i första ronden

Rostem ”Kurdimus Prime” Akman

Ålder: 26 år.

Bor i: Flemingsberg.

Uppvuxen i: Alby.

Aktuell med: Vann mot Shah "No Pain" Hussain i Superior Challenge 18 i helgen.

Viktklass: -77,1 kg.

Slåss för: Fightzone Stockholm/Kampsportstadion.

Bedrifter: 4-0-0 proffessionellt. 23-3-0 som amatör. SM-guld 2014 och 2015, EM-guld 2015 och 2016, VM-brons 2016 (alla i amatör-MMA).