Mor och son. Fariba Jafabar får hjälp av sonen Arian Amirbadvy i kaféet. Foto: Mikael Andersson

Nya ägare vill ge Abrahamsbergskafé ett lyft

När annonsen om att Abrahamsbergskaféet låg ute till försäljning nappade Kungsholmsfamiljen direkt. De vill fortsätta ge mer liv åt området.

  • Publicerad 16:20, 18 nov 2019

Efter en månads renovering kunde de i juli slå upp dörrarna till Abrahamsbergs Café på Abrahamsbergsvägen 19.

– Vi kastade allt som fanns här innan, kylar, frysar och liknande. Nu på vintern har vi även tagit bort glassboxen för att kunna ha fler sittplatser inomhus, säger Fariba Jafabar.

Det är hon som tillsammans med sin man driver kaféet. På helgerna får de hjälp av sonen Arian Amirbadvy.

Tidigare drev de en spelbutik inne i stan, men när de såg att lokalen här i Abrahamsberg var ledig slog de till.

– Det har alltid varit min dröm att öppna kafé. Mina vänner frågade hur vi vågade, det hade ju varit så lite folk här innan. Men nu har det gått tre månader, och vi är väldigt glada att det blev som vi tänkt, säger Fariba Jafabar.

Gästerna positiva

Många Brommabor verkar enligt Farida uppskatta att kaféet har fått ett lyft, och på Facebook har många rekommenderat dem. Hon pekar på tre olika buketter som står utplacerade i lokalen.

– Folk har varit så snälla och kommit med blommor och önskar oss lycka till, säger hon.

In i lokalen kommer stammisen Anders Lidholm. Han berättar att han brukade gå hit även innan, men är väldigt nöjd med att familjen tagit över.

– Kaféet har fått ett fantastiskt lyft, flitigare och trevligare människor får man leta efter. Jag kommer hit mer eller mindre dagligen, trots att jag bor i Aspudden, säger han.

App ska minska svinnet

I kaféet säljer de förutom mackor, sallader och soppor, även tårtor och bullar.

Arian Amirbadvy berättar att de är måna om att minska matsvinnet. Därför är de anslutna till appen Karma, där gårdagens fika läggs ut för halva priset.

– På så sätt behöver vi inte slänga saker, utan folk kan boka hur mycket de vill ha så lägger vi undan det tills de kommer, säger han.

Fariba Jafabar berättar att bullarna beställs från ett bageri som gjort desserterna till Nobelmiddagen.

– Här i Bromma måste man ha de bästa grejerna, säger hon.

Gofika. Bullarna säljer bra hos Brommaborna. Foto: Mikael Andersson